Mamardašvili: Kvaraskelija je bolji fudbaler od bilo kog igrača Španije 1Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Fudbalska reprezentacija Španije će igrati protiv Gruzije u osmini finala Evropskog prvenstva ove nedelje u Kelnu, a to znači da će morati da savlada i pobedi Georgija Mamardašvilija, koji je trenutno najistaknutiji golman na turniru.

– Za mene je Španija favorit na Euru – rekao je golman Valensije, prepoznajući svoju ulogu i značaj koju mu mnogi pridaju, iako upozorava da „uvek kaže da smo mala zemlja, ali velikog srca i da zato igrači moraju da se bore i takmiče“.

Gruzija je već ispisala stranice istorije.

Igra svoje prvo Evropsko prvenstvo i niko nije očekivao da će se plasirati u osminu finala, a još manje da će pobediti Portugal, piše katalonski sportski list Mundo Deportivo.

– Već smo odradili naš Evrokup. Sada moramo da uživamo i vidimo šta će se desiti – dodao je on, a na ličnom planu je priznao da „neće biti lako, ali sam spreman za to.“

Kao dokaz, Mamardašvili je istakao da će igrati meč koji se celog života očekuje i da će im cilj biti „da odigraju dobro u defanzivi, a u kontranapadu imamo mnogo kvalitetnih igrača koji mogu da naprave štetu“.

Jedan od tih fudbalera je niko drugi do Hviča Kvaraskelija, jedan od najboljih krilnih fudbalera na svetu i biser za koga je pola Evrope zainteresovano u letnjem prelaznom roku.

Postigao je gol protiv Portugala i biće velika pretnja koju će Španija morati da kontroliše.

– Mislim da je Kvaraskelija bolji od bilo koga u Španiji – rekao je Mamardašvili, iako je dodao da „sve znamo o njima“.

– Lamin ima mnogo kvaliteta i može da postigne golove ili da asistira. Uz to, imaju i najboljeg golmana ove godine, Unai Simon je veoma dobar – dodao je on.

Na kraju upitan o šansama Gruzije da napravi iznenađenje, golman Valensije je želeo da bude oprezan.

– Neću da kažem da idemo na pobedu, ali da, moramo da se borimo do kraja i nadamo se da možemo da prođemo – zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari