Na meču Engleske sa Srbijom: Belingem kao niko nikad u Evropi, Kejn rekorder ispred Gerija Nevila 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Na meču Engleske sa Srbijom na 17. evropskom fudbalskom prvenstvu u Nemačkoj dva reprezentativca ostrvskog tima, jedina dvojica koji igraju u kontinentalnoj Evropi a ne u Premijer ligi, ostvariće neka posebna dostignuća.

Džud Belingem, nova zvezda evropskog i španskog šampiona Reala, a „desetka“ Gordog Albiona, proslaviće 29. juna 21. rođendan.

Bude li Engleska druga u grupi, igrao bi baš tog dana na meču osmine finala s pobednikom u A grupi (Nemačka – Škotska 5:1, Švajcarska – Mađarska 3:1) i to u Dortmundu, odakle je, iz dresa evropskog viceprvaka Borusije, i došao u Madrid prošlog leta.

Večeras, u meču s našom reprezentacijom, on s 20 godina i 353 dana postaje prvi igrač u Evropi ikada koji je do pune 21 učestvovao na tri velika takmičenja budući da ga je selektor Geret Sautgejt zvao i za prošli šampionat Starog kontinenta 2021 (tri meča) i za Mundijal u Kataru potkraj 2022 (pet).

Engleska „devetka“ Hari Kejn, Bajernova haubica, koji je već u prvoj sezoni u nemačkom fudbalu stekao zvanje najboljeg strelca Bundeslige (36 golova), poneće nacionalni dres 12. put na evropskom prvenstvu.

Tako će najubojitiji strelac u istoriji engleske reprezentacije (63) i nadmašiti Gerija Nevila, nekadašnju uzdanicu Mančester junajteda, s kojim je do večeras delio rekord po najvećem broju utakmica na Evru.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari