Nagelsman pred Dansku: Dobro smo pripremljeni 1Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Julijan Nagelsman izjavio je danas da je njegova selekcija „dobro pripremljena“ za duel protiv Danske u osmini finala Evropskog prvenstva.

„Dobro smo pripremljeni. Grupna faza je bila veoma interesantna, jer smo krenuli prilično lakom utakmicom, lakšom nego što smo očekivali. Posle smo imali komplikovaniju utakmicu koja nas je dovela u fizičke poteškoće“, rekao je Nagelsman.

U prvom kolu pobedila Škotsku sa 5:1, a u drugom je savladala Mađarsku sa 2:0.

„Konačno, treći meč (remi protiv Švajcarske 1:1) je bio težak, jer nam je trebalo dosta vremena da izjednačimo. Što znači da smo u grupi prošli tri različite situacije, i dobro smo pripremljeni za nokaut fazu“, dodao je on.

Nemačka će sutra od 21.00 u Dortmundu igrati protiv Danske u osmini finala Evropskog prvenstva.

„Dobro je pobediti sve mečeve u grupi sa 3:0, to vam daje samopouzdanje, ali na kraju je važno da tim nauči da se nosi sa teškim situacijama. Ali nadam se da ćemo lakše dobiti ovaj meč, da nećemo čekati poslednji minut da postignemo gol“, rekao je selektor.

„Danska je dobro organizovana. Imaju veoma iskusne i fizički jake igrače koji se agresivno brane, koji znaju da se prilagode situaciji. Biće to zaista komplikovan protivnik“, zaključio je Nagelsman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari