Pet osoba povređeno u tuči holandskih i engleskih navijača uoči utakmice na Evropskom prvenstvu 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Pet osoba povređeno je danas u tuči navijača fudbalskih reprezentacija Engleske i Holandije u Dortmundu, u polufinalu Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Očekuje se da će u Dortmund stići više od 100.000 navijača, većinom holandskih, i bez ulaznica, uoči utakmice koja večeras počinje u 21 čas.

„Upoznati smo sa nekim izveštajima i video snimcima nereda u Dortmundu. Čini se da je bilo nekoliko slučajeva da holandski navijači napadaju engleske navijače u barovima i pokušavaju da im otmu zastave. Saznali smo da je zbog toga lakše povređeno pet osoba“, navodi se u saopštenju Jedinice britanske policije koja se bavi fudbalskim navijačima i ima svoje predstavnike u Nemačkoj.

U saopštenju se dodaje da se desetinama hiljada holandskih navijača priključila i grupa „rizičnih navijača“, koja je doputovala u Dortmund iz Holandije i da britanski policajci pomažu nemačkim kolegama.

Nemačka policija saopštila je da je došlo do sukoba dve grupe ljudi u jednom restoranu i da je povređen određeni broj navijača, prenela je nemačka agencija DPA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari