Piksi optimista pred duel sa Slovenijom: Bićemo na top nivou, dostojni velike utakmice 1Foto: Starsport

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da je optimista pred utakmicu drugog kola Grupe C na Evropskom prvenstvu sa Slovenijom, koja se igra u sredu (15.00) u Minhenu.

Stojković je rekao da je stručni štab do detalja analizirao igru sutrašnjeg rivala.

„I da hoće da srljaju ne mogu, igraju u formaciji 4-4-2, Šporar i Šeško umeju da budu neugodni po protivnika. Ne smemo da se jurimo sa njima u prostoru od 40 metara. Razgovarali smo o tome, imali smo kratku analizu, pogledaćemo dodatno i večeras. Nismo favoriti, Slovenija je na startu osvojila bod, Kek odličan selektor“, rekao je Stojković, a zatim dodao:

„Zašto da ne budem optimista, izlazimo na teren da pobedimo. Učinićemo sve da pobedimo!“

Selektor je najavio i da će napraviti dve promene u ekipi u odnosu na tim koji je igrao protiv Engleske.

„Momci su uvek motivisani, svesni važnosti turnira, šansa mora da se iskoristi. Momci su spremni, po treningu sam video da je fenomenalna atmosfera. Ušli smo sa previše respekta prema Englezima, kao da su s druge planete. Ostalih 70 minuta sve je izgledalo bolje… Verujem da ćemo biti na top nivou, dostojni velike utakmice“, rekao je Stojković.

On je dodao da očekuje atraktivnu partiju oba tima.

„Očekujem dobru utakmicu, fudbalski ambijent, mnogo Srba i Slovenaca na tribinama. Radujem se što ćemo igrati sa Slovenijom, naš cilj je pobeda. U Gelzenkirhenu imali smo sjajnu podršku, hvala navijačima. Imamo odgovost prema ljudima, koji nas vole, veruju, podržavaju. I to automatski povlači odgovornost. Lepo je da ljudi vole reprezentaciju i očekujem spektakularan ambijent“, dodao je Piksi.

Reprezentacija Srbije je u prvoj utakmici izgubila od Engleske rezultatom 1:0, dok je Slovenija odigrala nerešeno 1:1 sa Danskom.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari