Piksi otkrio: Odbio sam mnogo novca zbog Fudbalskog saveza Srbije 1foto:Starsport

Selektor Srbije imao je vrlo unosne ponude, samim tim i mogućnost da posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj nastavu trenersku karijeru na nekom drugom mestu.

Neka tri meseca, počevši od marta, trajala je neizvesnost u vezi sa tim da li će reprezentacija Srbije imati istog selektora i posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

U jednom trenutku je delovalo da su se Savez i Dragan Stojković sve dogovorili, a onda su počele da se šire informacije kako su, navodno, nastali zastoji u komunikaciji dve strane.

Na kraju je postignut dogovor koji je usvojio i Izvršni odbor FSS-a i to jednoglasno da selektor nastavi sa svojim radom i nakon kontinentalnog šampionata, praktično do 2026.

Sam Stojković delovao je poprilično staloženo tokom priče u vezi sa potpisivanjem novog ugovora sa Savezom, možda i zbog toga što je tokom marta imao više unosnih ponuda da karijeru nastavi u nekoj drugoj sredini.

– Da li je moguće da se još priča o Piksiju… Od marta. Da nisam zadovoljan, ne bih potpisao. Niko ovde nije na silu, da mi drže pištolj na čelu da se mora nešto. To je dogovor dveju strana, ja ne mogu da potpišem sam sa sobom. U svakom slučaju, ugovor mi daje jednu ekstra motivaciju da nastavim da radim, daje mi kontinuitet da mogu da radim.

Da nije bilo nikakvih zastoja u pregovorima otkrio je sam selektor, tvrdeći da je ugovor želeo da potpiše tek nakon završetka prvenstva Srbije i domaćeg kupa.

– To je dobra poruka i za igrače. I njima znači, jer znaju da će imati selektora neko vreme. Odbio sam ponude u martu zbog FSS. Nemojte da mislite da ih nisam imao, mogao sam da zaradim mnogo više para. Tražio sam da se završi prvenstvo, finale kupa. Zato se odluka čekala. Hteo sam da to ima legitimitet, ne da potpisujem po nekim kancelarijama.

Samokritičan je i sam Stojković, svestan da nisu baš svi bili oduševljeni načinom na koji se reprezentacija plasirala na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

– Ne znam da li je neko srećan ili nije. Ima onih koji su sigurno bili protiv. Biće onih koji nisu baš srećni što me vide ovde, neki bi da mi vide leđa, iz nekog razloga, ali dobro… Neki su srećni, ali nije bitno. Bitno je da je postignut dogovor, imaćemo kontinuitet. Voditi klub je jedno, a reprezentaciju nešto drugo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari