Piksi zadovoljan atmosferom na početku priprema za Evropsko prvenstvo: “Imamo igrače koji zrače pobedničkim mentalitetom” 1Foto: EPA-EFE/Robert Hegedus

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da svi igrači ozbiljno shvataju pripreme za Evropsko prvenstvo i istakao da je motivacija na visokom nivou.

Jedna grupa igrača koja se našla na konačnom spisku selektora Stojkovića za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, pojavila se danas u Sportskom centru u Staroj Pazovi i odradila trening lakšeg intenziteta.

„Svi ovi igrači nisu imali razloga da dođu ranije. Razgovarali smo sa njima i uverili se da shvataju ozbiljnost priprema za Evropsko prvenstvo. Atmosfera je sjajna što se može videti i po osmesima tokom celog treninga. Svi su zdravi što je za mene najvažnije. Motivacija je na izuzetno visokom nivou“, rekao je Stojković, a prenosi Fudbalski savez Srbije.

„Čekamo ostale momke da nam se pridruže i da već u Beču počnemo sa ključnom fazom priprema za prvu utakmicu. Imamo u Staroj Pazovi lepo vreme, odličan teren, veliku želju i sve druge neophodne uslove za jedan kvalitetan rad“, dodao je on.

Stojković se posle treninga, kako se navodi, dugo zadržao u razgovoru sa Filipom Mladenovićem.

„Šalili smo se malo, pitao sam ga koliko je sakupio nastupa za državni tim. Nije siguran, misli da je oko 30. Pratio sam grčko prvenstvo, ali sam želeo iz prve ruke da dobijem još neke informacije. Osvojili su Kup Grčke i spasili sezonu, jer bi Panatinaikos u suprotnom ostao bez plasmana u Evropu“, rekao je selektor Srbije.

Mladenović je samo jedan od igrača sa spiska putnika za Nemačku koji je osvajanjem trofeja završio klupsku sezonu.

„Imamo tandem iz Crvene zvezde koji se okitio ‘duplom krunom’ u Srbiji, Birmančević je sa Spartom takođe osvojio oba trofeja, Vlahović i Kostić su dali značajan doprinos u Juventusovom pohodu na trofej u Kupu Italije, Živković je šampion Grčke, Mladenović osvajač nacionalnog kupa… Sve to puno znači na psihološkom planu“, rekao je Stojković.

„Sa jedne strane je potvrda da su ti momci zasluženo na spisku za Evropsko prvenstvo, a sa druge, svakako velika profesionalna satisfakcija jer će ostati upisani zlatnim slovima u analima svojih klubova“, dodao je on.

Stojković je istakao da se raduje svakom njihovom uspehu.

„Veoma je važno da u reprezentaciji imamo trofejne igrače koji zrače pobedničkim mentalitetom. Trofeji vam daju neku drugu dimenziju i potpuno novu energiju na planu motivacije za izazove u nastavku karijere“, rekao je on.

Fudbalska reprezentacija Srbije će u Staroj Pazovi trenirati do 3. juna, a dan kasnije otputovaće u Beč gde će 4. juna igrati prijateljsku utakmicu protiv Austrije.

Reprezentacija Srbije boraviće u Beču do 7. juna, zatim odlazi u Stokholm gde je 8. juna očekuje drugi prijateljski meč pred odlazak u Nemačku, protiv Švedske.

Srbija će na Evropskom prvenstvu, koje se održava u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula, igrati protiv Engleske, Slovenije i Danske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari