Prvi čovek UEFA: Naivno je računati na uspeh Srbije protiv Slovenije 1Foto: EPA-EFE/ ANTONIO BAT

Aleksandar Čeferin očekuje spektakularan meč u Minhenu.

Slovenija je reprezentacija koja nikako ne prija Srbiji.

Računajući od 2000. godine i prvog međusobnog susreta, upravo na Evropskom prvenstvu (3:3), naša reprezentacija slavila je samo jednom na ukupno deset mečeva.

Duel u četvrtak od 15 časova mogao bi da bude odlučujući za obe reprezentacije kada je u pitanju plasman u narendu fazu kontinentalnog takmičenja.

Za Aleksandra Čeferina, meč u srcu Bavarske imaće posebnu težinu jer kao Slovenac neće moći da bude nepristrasan, iako kao predsednik UEFA neće ni strasno bodriti svoje zemljake.

Nije tajna i da Čeferin ima „disciplinovano“ glasačko telo u Fudbalskom savezu Srbije, zbog čega i ne čudi njegov diplomatski stav pred meč u četvrtak.

– Naravno, svi smo emotivni kada gledamo utakmic. Lagao bih ukoliko bih rekao da ne navijam za Sloveniju. Navijači su fantastični, ali ih očekujem još više u Minhenu jer je bliže. Priželjkujem uzbudljivu utakmicu bivše Jugoslavije – poručio je prvi čovek UEFA.

Čeferin je uživo gledao meč između Srbije i Engleske u Gelzenkirhenu (0:1) i na osnovu nogoa što je video, dobio je potvrdu svog uverenja da „orlovi“ imaju sasvim dobar tim.

– U nedelju sam gledao meč između Srbije i Engleske. Srbi su veoma dobar tim. Ako mislimo da ćemo Srbe lako pobediti ili računamo na tri boda, onda smo malo naivni. Ali oni su apsolutno naivni ako misle da će uspeti protiv Slovenije, očekujem veliki spektakl – diplomatska je poruka Čeferina.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari