Rajković odsečan u demantiju: Nije istina da neću da igram za selektora Stojkovića 1Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Golman reprezentacije Srbije tvrdi da nikada nije ni pomišljao da otkaže pozivu još uvek aktuelnog selektora naše reprezentacije.

U „skidanju glave“ selektora Dragana Stojkovića, nakon eliminacije sa Evropskog prvenstva, učestvuju i znani i neznani. Utisak je da se u tome najviše utrkuju oni koji su ga svesredno podržavali svo vreme, bez obzira na to što je i laicima bilo jasno da od Svetskog prvenstva u Kataru nešto veoma ozbiljno nije funkcionisalo u reprezentaciji Srbije.

Sada je lako biti kritički nastrojen prema popularnom Piksiju, u momentu kada deluje da je izgubio podršku i onih koji su ga na to mesto postavili i ne tako davno sa njim produžili ugovor do 2026. i Svetskog prvenstva.

Kako to obično biva u našoj zemlji, da bi lakše bio sklonjen, odmah posle remija sa Danskom (0:0) pojedini mediji krenuli su sa dobro poznatom mantrom da u taboru reprezentacije nisu bili dobri odnosi i da petorica reprezentativaca sigurno više neće igrati za Srbiju dok selektor bude bio Dragan Stojković.

Među njima je bio i Predrag Rajković, „jedinica“ Srbije na Evropskom prvenstvu i jedan od retkih koji je na sve tri utakmice pružio sasvim korektne partije. Zajedno sa Dušanom Tadićem, Aleksandrom Mitrovićem i braćom Milinković Savić, pojedini mediji su golmana Majorke uvrstili među one koji više Piksija ne mogu da vide na poziciji selektora reprezentacije Srbije.

Do Rajkovića su došle pomenute informacije, pretočene u priče sa više glavnih i epozodnih uloga, što je, očigledno, nekadašnjeg čuvara gola Crvene zvezde pogodilo u meri da je javno demantovao takve natpise.

– Umoran sam, razočarani smo, ali biće bolje. Ne, nije istina da neću da igram dok je Piksi selektor – poručio je 29-godišnji golman rodom iz Negotina.

Rajković je strpljivo čekao na sovju šansu, nakon što je Vanja Milinković Savić imenovan za startnog golmana reprezentacije Srbije po dolasku Dragana Stojkovića na mesto selektora.

Neposredno pred početak Evropskog prvenstva i uvodnog meča sa Engleskom, selektor je odlučio da napravi rokadu na golu i vrati Rajkovića među stative, što se ispostavilo kao jedan od retko dobrih poteza šefa sturke reprezentacije Srbije na kontinentalnom šampionatu.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari