Ritual loze Merino oko korner zastavice u Štutgartu: Omaž junaka Španije svom ocu, saigraču sa Predragom Spasićem u Osasuni (VIDEO) 1Foto: AP/Manu Fernandez

Mikel Merino (28), koji igra u veznom redu Real Sosijedada, junak je Španije, jer je njegovim pobedonosnim golom u 119. minutu u četvrtfinalu šokirana Nemačka, domaćin 17. evropskog prvnstva.

Fudbaler koji ima i skromno bundesligaško iskustvo, sa samo osam utakmica u nemačkom prvenstvu u dresu dortmundske Borusije u sezoni 2016/17 (zatim pozajmljen Njukaslu), nije se slučajno okrenuo oko korner zastavice pošto je iz nebeskog skoka glavom savladao Manuela Nojera.

Bio je to omaž svom ocu Anhelu Migelu Merinu Toresu (57), koji je na isti način obeležio svoj gol na istom stadionu u Štutgartu, u njegovom starijem ruhu, pre 33 godine.

 

Došao je s Osasunom na revanš drugog kola Kupa UEFA u jesen 1991. s mršavih 0:0 iz prvog meča.

Ali, španski tim, u kojem je u obe utakmice igrao Predrag Spasić, u sezoni iza svoje skromne epizode u madridskom Realu, pregazio je domaćina. Poveo je s 3:0.

Prednost je u 17. minutu udvostručio Merino, takođe igrač sredine terena, a kad je nadmudrio Eike Imela, otrčao je do korner zastavice da je obiđe.

Štutgart, u čijoj je odbrani u revanšu bio Slobodan Dubajić, ublažio je poraz s dva gola u završnici meča.

 

Merino mlađi, fudbalski sin Pamplone, ponikao je u Osasuni.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari