Rodri: Ispisali smo istoriju, ali nećemo se zaustaviti 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Fudbalski reprezentativac Španije Rodri rekao je da je njegova ekipa osvajanjem Evropskog prvenstva u Nemačkoj ispisala istoriju i da je vreme za slavlje.

„Poznajem te momke, Kol Palmer je sjajan igrač. Biće velika zvezda. Zamislite šta nas čeka. Mi smo toliko srećni. Ispisali smo istoriju, ali nećemo se tu zaustaviti. Imamo talentovanu ekipu i nastavićemo“, rekao je Rodri za ITV, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Španija je osvojila titulu na Evropskom prvenstvu, pošto je u finalu u Berlinu pobedila Englesku 2:1.

Španija je povela u 47. minutu golom koji je postigao Niko Vilijams, a izjednačio je Kol Palmer u 73. minutu. Pobedu Španiji doneo je Mikel Ojarsabal u 86. minutu.

Ekipa Luisa de la Fuentea pobedila je u svih sedam utakmica na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i osvojila rekordnu četvrtu titulu šampiona Evrope.

„Važno je da proslavimo ovo što smo uradili“, dodao je Rodri.

Španija je postala prva evropska ekipa koja je pobedila u svih sedam utakmica na velikim turnirima, ukupno druga, posle Brazila, koji je to učinio 2022. godine na Svetskom prvenstvu.

Prema podacima Opte, od 2002. godine španski klubovi i španske reprezentacije igrali su u 23 finala velikih klupskih i reprezentativnih takmičenja protiv ekipa koje nisu iz Španije, i pobedile u svakom od tih finala.

Ženska fudbalska reprezentacija Španije je aktuleni prvak sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari