Ronaldo kritičan prema svojoj igri u utakmici protiv Slovenije 1Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Kapiten fudbalske reprezentacije Portugala Kristijano Ronaldo rekao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila Sloveniju i plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, ali da on nije bio najbolji kada je ekipi bilo najpotrebnije.

Portugal je sinoć posle jedanaesteraca pobedio Sloveniju 3:0, nakon što je posle regularnog dela i produžetaka bilo 0:0. Ronaldo je u 115. minutu promašio jedanaesterac, posle čega se rasplakao i morali su da ga teše saigrači.

Navijači su na stadionu u Frankfurtu posle toga skandirali: „Živeo Ronaldo“ (Viva Ronaldo).

On je ipak postigao prvi gol u penal seriji i pomogao ekipi da se plasira u četvrtfinale.

„Čak i najjači imaju loše dane. Bio sam loš kada sam ekipi bio najpotrebniji. Tuga na početku, a radost na kraju. To je fudbal. Trenuci, neobjašnjivi trenuci. Tužan sam i srećan u isto vreme“, rekao je Ronaldo, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Portugal će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske.

„Najvažnija stvar je da uživamo. Ekipa je obavila izuzetan posao. Borili smo se do kraja i mislim da smo zaslužili, pošto smo igrali sa više autoriteta“, naveo je Ronaldo.

On još nije postigao gol na Evropskom prvenstvu, a tokom utakmice bio je u centru pažnje jer je kod svake šanse pokazivao emocije i frustracije zbog promašaja.

Ronaldo je tokom turnira u Nemačkoj do sada imao 20 šuteva na gol, najviše od svih igrača. Bivši fudbaler Real Madrida, Mančester junajteda i Juvenutsa rekao je da mu je ovo poslednje Evropsko prvenstvo u karijeri.

„Svi znamo da je Kristijano fudbaler koji najviše radi. Razumem njegovu frustraciju pošto je svoje vreme posvetio ovome. Zadovoljstvo je i čast biti sa njim u istoj ekipi. Mi smo porodica, zaista to mislim“, rekao je golman Portugala Dijogo Kosta.

Kosta je u penal seriji odbranio sva tri šuta slovenačkih fudbalera.

„Koncentrisan sam da iskoristimo najbolje šanse, želeo sam da pomognem ekipi, to je najvažnije. Ovo je verovatno najbolja utakmica u mom životu“, naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari