Sedam fudbalskih federacija "na tapetu" UEFA posle EURA, poznato i kako je kažnjen Fudbalski savez Srbije 1Foto EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) saopštila je danas da je zbog rasističkog ponašanja navijača na nedavno održanom završnom turniru šampionata Evrope kaznila sedam nacionalnih federacija, među kojima je i Srbija.

Kako se navodi u saopštenju, navijači reprezentacije Srbije imali su rasističko i diskriminatorno ponašanje na sve tri utakmice u grupi – protiv Engleske, Slovenije i Danske.

Fudbalski savez Srbije zbog toga je kažnjen sa 30.000 evra i neće imati pravo da prodaje ulaznice našim navijačima na prvoj narednoj zvaničnoj gostujućoj utakmici pod okriljem UEFA, što će biti u Ligi nacija.

Pored Fudbalskog saveza Srbije, kažnjeni su još nacionalne federacije Hrvatske, Rumunije, Slovenije, Austrije, Mađarske i Albanije.

Najveća kazna od 50.000 evra izrečena je Nogometnom savezu Hrvatske, koji takođe neće imati navijače na prvoj narednoj zvaničnoj gostujućoj utakmici.

Nacionalna federacija Rumunije kažnjena je sa 40.000 evra, federacije Albanije, Mađarske, Slovenije sa po 30.000, a nacionalna federacije Austrije sa 20.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari