Selektor Hrvatske kivan na domaće novinare: Stvaranje aferica, to vam ide na dušu 1Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Zlatko Dalić poručio, nakon izvesne eliminaicje Hrvatske sa Evropskog prvenstva, da ga ništa neće pokolebati, ali je i upro prsotm u sudiju Danija Mekelija.

Teško u Hrvatskoj podnose doživljen remi sa Italijom u osmom minutu nadoknade (1:1) težine izvesnog ispadanja sa kontinentalnog šampionata.

Sreća u Nemačkoj nije bila na strani „vatrenih“ koji su na gotovo identičan način ostali bez tri boda u mečevima sa Albanijom (2:2) i protiv Azura.

Nakon neprespavane noći, Zlatko Dalić, selektor Hrvatske, obratio se novinarima na način koji je tako sovjstven sportskim pregaocima sa Balkana.

– Bila je teška noć za sve nas, ne znam šta bih više rekao. Zbog ovoh jutara nakon neuspeha ostaviću se fudbala i treniranja. Teška noć. Ništa me neće zaustaviti, pokolebati. I dalje verujem u reprezentaciju. Čestitam im na trudu, energiji, ostavili su srce na terenu. Nažalost, ne mogu da im čestitam na uspehu.

Negde i očekivano, kad god planovi na velikoj sceni nisu ispunjeni, obično se delić krivice svali i na medije, odnosno na način na koji su izveštavali sa velikog događaja. Ni sam Dalić nije odstupio od već postojećeg šablona, okrivivši novinare iz Hrvatske da su smišljeno konstruisali određene afere u taboru reprezentacije.

– Neki su, nažalost, imali figu u džepu, možete da me ne cenite, da me ne poštujete, ali Hrvatska je najvažnija. Stvaranje aferica, to vama ide na dušu. Vi znate kako i zašto radite.

Već u sledećoj rečenici, pokušao je selektor Hrvatske da relativizuje prethodno rečeno, tvrdeći da će umeti da se nosi sa doživljenim neuspehom u Nemačkoj, ali u tome nije uspeo jer se ustremio na sudiju koji je delio pravdu na meču.

– Neću tražiti alibi, ali neću ni preskočiti sudiju. Nije on kriv, primamo gol u 96. minutu od Albanije, u 98. od Italije. Umesto šest bodova, imamo dva. On nije slučajno poslat na utakmicu, a kuliminacija je bila tih osam minuta. Ne podržava nas UEFA, ni FIFA, ali to nije razlog. Ne mogu da se otrgnem utusku da je to tako. Maksimalno tri minuta nadoknade, plus minut za VAR. Nije on kriv što se mi ne bacamo na lotu, u 95. minutu imamo kontru, sve je bilo u našim rukama.

Tokom obraćanja javnosti, selektor Hravatske ostavio je utisak stručnjaka koji žarko želi da nastavi sa poslom koji obavlja.

– Niti imaš brzih igrača, ali mi sve dobijamo. Dođe kraj tome, to treba prihvatiti. Razočaran sam radi celog pokreta koji se stvorio u Hrvatskoj, stvorilo se zajedništvo, ali mi smo ih razočarali. Uvek sam imao energije, niko mi ništa nije dao ili pokolonio. Sve sam prošao, gazili su me, gaze me, ali ja se ne dam. Sve sam napravio sam, mogu biti samo ponosan na ono što sam napravio, sa stručnim štabom i igračima. Ponosan sam do neba na reprezentaciju. Naravno da sam tužan, ali energija je tu.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari