Selektor Piksi o nepozivanju Radonjića i Erakovića: Savest mi je čista, mirno spavam 1oto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Dragan Stojković u pozitivnom tonu govorio je o dvojici fudbalera koje je rešio da izostavi sa spiska putnika na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Nukleus reprezentacije ostao je nepromenjen prilikom objavljivanja spiska putnika na Evropsko prvenstvo i jedino što je bilo pomalo iznenađujuće jeste to da su izostavljeni Nemanja Radonjić i Strahinja Eraković.

Ako se za Radonjića može reći da već godinama unazad nije bio standardan u Torinu, odnosno na poslednjoj pozajmici u Majorki, Eraković je imao daleko značajniju ulogu u ruskom Zenitu.

– Nemam običaj da govorim o momcima koji nisu na spisku… Sve su to divni momci i odlični profesionalci. Nikome vrata reprezentacije nisu zatvorena, niti će će biti. Nemam ličnih problema, ne samo u slučaju sa Radonjićem. Odluka je takva kakva je na osnovu statistika i onoga što sam pratio i gledao – počeo je sa izlaganjem obrazloženja selektor Stojković na današnjoj konferenciji.

Uprkos javnom istupu Radonjića da više neće igrati za reprezentaciju sve dok je selektor Stojkovi, popularni Piksi nije delovao rezignirano niti razočarano.

– Ja sam neko ko je otvoren i nemam razlog da bilo šta krijem i pravim teorije zavere. Imam odličan odnos sa igračima. Šta je ko rekao i da li je rekao, u to ne ulazim. Kada bi stigao poziv, on bi se odazvao. To je moje mišljenje. Cenim ga puno, mislim da je odličan fudbaler, ali neke stvari su nedovoljne da biste bili ovde. Vi novinari ste dobri statističari i vodite računa o tome. On to mora da pokaže da pokaže i želim mu brz povratak u reprezentaciju.

Selektor se odlučio da u Nemačku povede šestoricu klasičnih štopera, a među njima nije bilo mesta za 23-godišnjeg defanzivca zvaničnog šampiona Rusije.

Da bi neko došao, neko mora i da ode. Moja ideja je da idemo šest centralnih bekova. Ne sedam, osam ili devet. Odluka je takva kakva je. Erakovića cenim, budućnost je našeg fudbala i očekujem da se brzo vrati u reprezentaciju. Nikakav sukob ne postoji, niti će postojati. Svi igrači koji su bili pozivani, dobijali su te pozive zbog kvaliteta, a ne zbog prijateljskih i kumovskih razloga. Bitno je da ja to znam, da mi je savest čista i da mirno spavam – tvrdi Stojković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari