Škotskoj bod nade za plasman u osminu finala, Švajcarci na korak do nokaut faze 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Reprezentacije Škotske i Švajcarske odigrale su nerešeno 1:1 (1:1) u meču drugog gola Grupe A na Evropskom prvenstvu Evrope.

Posle ovog duela Švajcarci imaju četiri boda i skoro sigurno su obezbedili plasman u osminu finala, dok će Škoti pokušati da ostvare plasman u nokaut fazu u duelu sa Mađarskom u poslednjem kolu.

U duelu koji je odigran u Kelnu povela je ekipa Stiva Klarka, kada je šut Mektomineja u sopstvenu mrežu skrenuo Šer, da bi konačan rezultat postavio Đerdan Šaćiri, koji je u 26. minutu iskoristio grešku odbrane rivala i udarcem sa ivice kaznenog prostora savladao Gana.

U još jednom uzbudljivom duelu na ovom Evropskom prvenstvu obe ekipe su, posebno u prvom poluvremenu, odigrale u visokom tempu, bez puno kombinovanja na sredini terena i sa puno prilika za gol.

GRUPA A

Škotska – Švajcarska 1:1 (1:1)

Stadion: “RajnEnrdži“ (Keln). Gledalaca: 43.000.

Sudija: Ivan Kružljak (Slovačka).

Strelci: 1:0 Šer (autogol) 13, 1:1 Šaćiri 26.

ŠKOTSKA: Gan, Ralston, Robertson, Hendri, Tirni (od 61. Mekena), Henli, Mektominej, Mekgin (od 90. Kristi), Gilmur (od 79. Meklin), Mekgregor, Adams (od 90. Adams).

ŠVAJCARSKA: Zomer, Šer, Rodrigez, Akanđi, Vidmer (od 86. Stergiju), Šaćiri (od 60. Embolo), Džaka, Frojler (od 75. Sijero), Ebišer, Vargas (od 75. Rider), Ndoje (od 86. Amduni).

Iako su Švajcarci imali veći posed lopte, Škoti su uspevali da direktnim dodavanjima i centaršutevima u kazneni prostor, u nekoliko navrata ugroze Zomera i prikažu mnogo bolju partiju nego u duelu na otvaranju šampionata sa Nemačkom.

U danas odigranoj utakmici ove grupe Nemačka je pobedila Mađarsku sa 2:0 i sa šest bodova obezbedila plasman u nokaut fazu.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari