Šokantno otkriće Stojkovića: Dvojici ili trojici pozlilo na poluvremenu, da Vlahović ne počne, pitali biste me zašto nije starter 1 EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Pojedinim fudbalerima Srbije pozlilo tokom utakmice sa Slovenijom.

Statistički je Srbija imala više od igre u meču sa Slovenijom, međutim konačan rezultat (1:1) ali i broj konrektnih prilika negde pokazuju da je odnos kvaliteta u Minhenu ipak bio ujednačen.

Ponovo je igra „orlova“ delovala sporo, rastrzano i poprilično bezidejno, a selektor Stojković ponudio je na današnjoj konferenciji deo obrazloženja zbog čega njegovi izabranici nisu mogli da odigraju brže.

– Dvojici ili trojici je pozlilo na poluvremenu. Bilo je teško da se vraćamo. Ne treba biti nezadovoljan, došli smo u situaciju da sami odlučujemo o sudbini. To je to… Nije pitanje autoriteta. Kada biste bili sa nama svaki dan, videli biste kako komuniciramo sa igračima i šta radimo. Igrači žele i hoće. Mi smo zdrava grupa – tvrdi selektor Srbije, koji se još jednom osvrnuo na statističke podatke i superiornost naše reprezentacije u tom smislu protiv Slovenije.

– Ovo je važan turnir. Nemate za pravo da potcenite nijednu ekipu. Vidite našu grupu, igra se tvrdo. Sviđa mi se kod nas što smo takmičarski raspoloženi, što se ne predajemo. Što se statistike tiče, mi smo imali posed od 56 posto. Uputili smo 15 udaraca na gol. Napravili smo 540 pasova, čak 200 pasova više nego Slovenija. Čak 480 tačnih pasova. Uputili smo 33 centaršuta, što dovoljno govori da želimo da budemo ofanzivni. Bilo bi zabirnjavajuće da ne šutiramo na gol. Kao u Podgorici kada smo trijumfovali na čistu rutinu. Ovi brojevi pokazuju da možemo da budemo ponosni na momke, da žele da se bore.

Nakon drugog meča u grupnoj fazi postalo je jasno da reprezentaicja Srbije ima velikih problema kada u samom špicu napada igra sa dvojicom klasičnih napadača kao što su Mitrović i Vlahović. Ipak, popularni Piksi uverava javnost da Vlahović protiv Slovenije nije bio klasična devetka.

– Svi koji su ovde konkurišu za mesto u timu. Igramo hrabro sa dvojicom napadača, nije to hrabrost da se vama dokazujem. Nisu to bila dva klasična napadača, Vlahović je imao ulogu povučenije devetke. Dešava se u nekim momentima da izgubimo loptu u poslednjoj trećini, da ostajemo sa trojicom u sredini. Tu moramo da budemo obazriviji. Kvalitet je takav kakav je. Razimslićemo dobro protiv Danske u kojoj formaciji ćemo igrati. Imam sliku u glavi kako bismo trebali da igramo. Ali sada je nepotrebno pričati o tome.

Sve se češće spominje u javnosti da selektor Stojković igra sa dvojicom napadača jer mora da napravi kompromis kako bi sačuvao zdravu atmosferu u ekipi, s obzirom na to da i Mitrović, kao i Vlahović imaju izraženi ego, što su dokazali i tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

– Sve je stvar procene i odluke. Da Vlahović ne počne, pitali biste me što nije igrao. Isto tako i Mitrović. Da li je moglo to da bude bolje i korisnije za tim? Moglo je. Imam dovoljno vremena da odlučim o ideji. Kada odlučim – to ne može niko da promeni. Videćemo da li ćemo sa jednim napadačem, dvojicom ili trojicom. Videćete. Boćemo hrabri, u to nemojte da imate trunku sumnje.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari