Španci ubedljivo pobedili Hrvatsku u derbiju “grupe smrti” 1Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Fudbalska reprezentacija Španije ubedljivo je pobedila Hrvatsku rezultatom 3:0 (3:0) u prvoj utakmice Grupe B na Evropskom prvenstvu.

U jednom od derbija prve faze takmičenja, u “grupi smrti” u kojoj bi svaki gol mogao da bude važan za plasman u nokaut fazu takmičenja, pobednik je odlučen već u prvom poluvremenu, kada su Španci golovim Morate, Ruiza i Karvahala nokautirali rivala.

Uprkos tome što je Hrvatska od početka imala terensku inicijativu i veći posed lopte, u nekoliko navrata Španci su pokazali da preko brzih krila, Vilijamsa i Jamala, mogu brzo da prenesu loptu do šesnaesterca protivnika.

Ipak, do vođstva su došli posle akcije kroz sredinu terena, kada je Rodri sjajno asistirao Morati, a ovaj bez problema savladao Livakovića.

Samo tri minuta kasnije Ruiz je duplirao vođstvo, posle spore reakcije odbrane Hrvatske, da bi u drugom minutu nadoknade Karvahal, posle centaršuta Jamala, iskoristio novu grešku defanzivaca rivala i iz peterca sproveo loptu u mrežu.

B GRUPA

Španija – Hrvatska 3:0 (3:0)

Stadion: Olimpijski stadion (Berlin). Gledalaca: 74.667.
Sudija: Oliver (Engleska).
Strelci: 1:0 Morata 29, 2:0 Ruiz 32, 3:0 Karvahal 45.

ŠPANIJA: Simon, Karvahal, Kukurelja, Fernandez, Le Norman, Pedri (od 60. Olmo), Ruiz, Rodri, Jamal, Vilijams (od 68. Merino), Morata (od 67. Ojarzabal).
HRVATSKA: Livaković, Stanišić, Gvardiol, Šutalo, Pongarčić, Modrić (od 65. Modrić). Kovačić (od 65. Sučić), Brozović, Majer, Kramarić (od 72. Petković), Budimir (od 56. Pašalić).

U nastavku su Hrvati pokušali da postignu što pre pogodak i tako dođu do šanse da stignu veliku prednost rivala, a najbolju šansu propustio je Lovro Majer posle desetak minuta igre, kada je Kukurelja sa gol linije izbacio loptu.

S druge strane, Španci su se povukli na svoju polovinu i rutinski čuvali prednost.

Nedugo zatim oba selektora izvršili su čak sedam izmena i tempo igre je naglo pao i što je vreme više odmicalo bilo je jasno da će Španci sačuvati ubedljivu pobedu.

U 80. minutu Rodri je napravio penal nad Petkovićem, koji je i šutirao sa 11 metara, ali je Simon odbranio.

Sve vesti sa Evropskog prvenstva u fudbalu možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari