Španija nadigrala Italiju u “evropskom klasiku” i plasirala se u nokaut fazu šampionata 1Foto: EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

Reprezentacija Španije pobedila je Italiju rezultatom 1:0 (0:0) u utakmici drugog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu u fudbalu i sa šest bodova obezbedila plasman u osminu finala.

Na meču koji je odigran u Gelzenkirhenu jedini gol za ekipu selektora Luisa de la Fuentea postigao je centralni bek “azura” Kalafjori, koji je u 55. minutu posle centaršuta Vilijamsa sa leve strane nespretno zahvatio loptu i pogodio sopstvenu mrežu.

U jednom od klasika evropskog fudbala Španija je potpuno nadigrala Italiju, a pravo je čudo da “crvena furija” nije nanela težak poraz aktulnom šampionu Evrope.

Italijani su samo u prvih dvadesetak minuta bili donekle ravnopravan rival, ali su već do kraja prvog dela samo zahvaljujući sjajnim odbranama golmana Luiđija Donarume uspeli da sačuvaju mrežu.

GRUPA B

Španija – Italija 1:0 (0:0)

Stadion: “Feltins arena“ (Gelzenkirhen). Gledalaca: 50.000.

Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija).

Strelci: 1:0 Kalafjori (autogol) 55.

ŠPANIJA: Simon, Karvahal, Kukurelja, Le Norman, Laport, Pedri (od 71. Baena), Ruiz (od 94. Merino), Rodri, Jamal (od 71. Tores), Vilijams (od 78. Perez), Morata (od 78. Ojarzabal).

ITALIJA: Donaruma, Di Lorenco, Dimarko, Bastoni, Kalafjori, Barela, Žoržinjo (od 46. Kristante), Fratezi (od 46. Kambijaso), Kjeza (od 64. Zakanji), Pelegrini (od 82. Pelegrini), Skamaka (od 64. Retegi).

U prvih 45 minuta Španci su uputili čak devet udaraca ka golu rivala, nasuprot jednom Italijana.

I na početku nastavka velike prilike propustili su Vilijams i Pedri, da bi posle brojnih propuštenih šansi vođstvo Španiji doneo Kalfjori posle autogola.

Do kraja meča ekipa selektora De la Fuentea propustila je desetak šansi, a o kakvoj nadmoći je bila reč govori i podatak da su Italijani svoj prvi korner izveli u 86. minutu.

Posle druge runde na tabeli Grupe B Španija ima šest bodova, Italija tri, a Hrvatska i Albanija po jedan bod.

U mečevima poslednjeg kola, koji su na programu u ponedeljak 24. juna (21.00) sastaju se Albanija – Španija i Hrvatska – Italija.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari