Srbija pobedom najavila odlazak na Evropsko prvenstvo 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Srbije savladali su Švedsku u Solni rezultatom 3:0 (1:0) u poslednjoj proveri pred odlazak na Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Strelci u pobedničkoj ekipi bili su Sergej Milinković-Savić u prvom, te Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić u drugom poluvremenu.

Srbija je odigrala odličnu utakmicu i sa velikom nadom odlazi na kontinentalno takmičenje koje počinje u petak 14. juna.

U prvom poluvremenu Švedska je imala više prilika, ali je Srbija znala kako da dođe do prednosti.

Jedan sjajan centaršut Andrije Živkovića u 18. minutu je bio dovoljan za vođstvo „orlova“.

Dušan Vlahović je odvukao dvojicu štopera protivničke ekipe za sobom, a lopta došao do usamljenog Sergeja Milinković-Savića koji je sa pet metara matirao Robina Olsena.

Na naredni gol Srbije se čekalo sve do 60. minuta, kada je Aleksandar Mitrović maestralno reagovao na centaršut Filipa Mladenovića ispruživši nogu isped štopera Isaka Ijena i potpuno zbunivši već vremšnog Olsena.

Treći gol na utakmici bio je delo Dušana Tadića u 70. minutu.

Nakon odličnog kontranapada najbolje se snašao u kaznenom prostoru protivnika i desnom nogom poslao loptu pod prečku Olsena.

Srbija je odigrala najbolju utakmicu u ovoj godini, a partija pulena selektora Dragana Stojkovića mogu da raduju naciju uoči velikog takmičenja.

„Orlovi“ su večeras igrali u formaciji 3-5-2, sa dva klasična napadača, Aleksandrom Mitrovićem i Dušanom Vlahovićem i ponovo se pokazalo da je to taktika u kojoj je Srbija najopasnija.

Selektor je na klupi za rezervne igrače ostavio neke proverene fudbalere kao što su Nemanja Gudelj, Dušan Tadić i Filip Kostić koji su svojim ulaskom na teren samo podigli kvalitet igre svoje ekipe.

Posebno se istakao golman Predrag Rajković koji večeras nije primio gol i koji je u nekoliko situacija fantastično reagovao i sačuvao sopstvenu mrežu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari