Šta je potrebno “orlovima” za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva? 1Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Fudbalska reprezentacija Srbije je osvojenim bodom u duelu sa Slovenijom (1:1) sačuvala šanse za plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva.

U drugom danas odigranom meču Grupe C Engleska i Danska odigrale su nerešeno 1:1, pa posle druge runde na tabeli vode Englezi sa četiri boda, Danska i Slovenija imaju po dva, a Srbija jedan bod.

Srbija svoj poslednji meč u Grupi C igra protiv Danske u utorak 25. juna (21.00) u Minhenu, a u istom terminu se sastaju Slovenija i Engleska.

Dve prvoplasirane ekipe na tabeli sigurno idu u nokaut fazu takmičenja, dok trećeplasirana ulazi u krug od šest reprezentacija, od kojih će četiri obezbediti prolaz među najboljih 16 selekcija.

Srbiji pobeda u poslednjem kolu nad Danskom praktično garantuje plasman dalje, a od rezultata drugog duela u grupi zavisi da li bi trijumf bio dovoljan za direktan prolazak u nokaut fazu ili bi se u „orlovi“ plasirali kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Ukoliko ekipa selektora Dragana Stojkovića ostvari trijumf, osvojili bi drugo mesto u grupi ako Engleska osvoji makar bod u duelu sa Slovenijom.

Međutim, ukoliko pobede Slovenci oni bi preuzeli prvo mesto u Grupi C sa pet bodova, Srbija i Engleska bi imali po četiri, pa bi o plasmanu na tabeli odlučivala gol razlika.

U svakom slučaju, pretpostavlja se da bi četiri osvojena boda bila dovoljna za ulazak među najboljih 16 ekipa.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari