Sumorna statistika Ronalda kojom "maltretira" Portugal (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Višestruki osvajač Zlatne lopte protiv Slovenije podsetio javnost koliko mu je ego jak i da je još uvek spreman da svoj golgeterski interes stavi ispred reprezentativnog.

Iako u 39. godini života odavno više nije u zenitu igračke i golgeterske karijere, Kristijano Ronaldo kao da ne želi sebi da prizna da ima boljih, bržih i kvalitetnijih igrača, pogotovo u reprezentaciji Portugala.

Nekadašnji osvajač Zlatne lopte, u osmini finala Evropskog prvenstva, toliko je „maltretirao“ saigrače da je malo falilo da Navigatori budu eliminisani od Slovenije (0:0).

Da nije bilo fenomenalnog Dioga Koste, koji je u penal seriji odbranio čak tri penala, Portugal bi verovanto već bio na putu kući.

To što je Ronaldo radio u Frankfurtu zaista je na momente bilo teško gledati. Izvodio je gotovo svaki prekid koji je njemu mogao da zaliči na priliku da šutne ka golu Jana Oblaka.

Nije bilo govora o tome da izvođenje slobodnjaka prepusti nekom od saigrača, a kamoli jedanaesterca u 105. minutu utakmice koji mu je Oblak odbranio.

Sebi najvažniji, pa tek onda timu ili reprezentaciji, nije mario ni za statistiku koja jasno pokazuje koliko loše izvodi slobodnjake u državnom dresu.

Naravno, selektor Roberto Martinez nije smeo ni da pomisli na to da ga u nekom trenutku zameni, valjda svestan kakve je sve „komplimente“ dobio od strane Ronalda kada je to uradio protiv Gruzije, u poslednjem kolu grupne faze.

Nije želeo španski stručnjak da bude počašćen salvom uvreda, kao ni da gleda kako Kristijano ljutito šutira flašice pored terena, maše rukama, izdire na reprezentativne kolege.

Ronaldo je protiv Slovenije četiri puta izveo slobodne udarce i osim jednog, u kojem je kvalitetno šutnuo loptu ali je ona otišla preko gola, svi ostali pokušaji bili su potpuno van rezona.

Računajući ih, Kristijano je u dresu Portugalije ukupno izveo čak 60 slobodnjaka na prvenstvu Evrope i Mundijalu i samo je jednom bio precizan.

Od 60 pokušaja, samo je njih 15 išlo u okvir gola, a jedini put kada je bio precizan dogodilo se na Svetskom prvenstvu 2018. protiv Španije.

Uprkos tome, Ronaldo izgleda ne namerava da dopusti saigračima da izvode barem neki od prekida kada pozicija nije baš u skladu sa njegovim sposobnostima ili kada više odgovara levonogim fudbalerima poput Bernarda Silve.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari