Šurbatović demantovao da postoji afera “hrvatski avion”: O čemu se zapravo radi? 1Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije u ostavci Jovan Šurbatović demantovao je da je reprezentacija Srbije na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj otputovala hrvatskim avionom.

„Nismo poleteli hrvatskim avionom, već nemačkim avionom. Tim menadžer A tima obično angažuje čarter letove za potrebe našeg najboljeg tima u situaciji kada nam nisu dostupni avioni ‘Er Srbije’. On prikupi ponude u odnosu na ono što su zahtevi stručnog tima i izabere najbolju opciju“, rekao je Šurbatović.

On je zatim dodao kako je došlo do nesporazuma.

„Mi smo u avion ulazili kroz tunel, kad smo izašli avion je bio nemački, a izbrendiran našim bojama u unutrašnjosti. Kasnije smo u avionu saznali da je bio registrovan u Hrvatskoj. Te stvari se dešavaju, desile su se, da li je to bila neka politička provokacija, nameštaljka… Desilo se i svakako je skandal. Ne krivim ni menadžere jer to nisu znali. To nikako nije moglo da se vidi. Kad stvari u sistemu zakažu, ja kao generalni sekretar prihvatam odgovornost, nema nikakvih problema“, rekao je Šurbatović.

Aferu “hrvatski avion” pokrenula je predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, koja je tokom gostovanja na “Hepi” televiziji otkrila kako je Aleksandar Vučić pobesneo kad je saznao da je ispratio reprezentativce u avionu koji je registrovan u Hrvatskoj.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari