Švajcarska pobedila Mađarsku i osvojila važne bodove u borbi za plasman u narednu fazu šampionata 1Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Fudbalska reprezentacija Švajcarske pobedila je Mađarsku rezultatom 3:1 (2:0) u utakmici prvog kola Grupe A na Evropskom prvenstvu.

Na meču koji je odigran u Kelnu golove za ekipu selektora Murata Jakina postigli su Dua u 12, Ebišer u 45. i Embolo u 93. minutu, dok je strelac za Mađarsku bio Varga u 66. minutu.

U duelu dva tima za koje se prognozira da će se boriti za drugo mesto u Grupi A, Švajcarska je prikazala mnogo bolju igru u prvom poluvremenu, kada je postigla dva gola, a imala je i nekoliko odličnih šansi da već u prvom delu utakmice obezbedi trijumf.

Mađari nisu uspevali da prenesu igru na polovinu protivnika, dok su odbrani su napravili seriju grešaka.

A GRUPA

Mađarska – Švajcarska (0:2)

Stadion: Rajnenerdži (Keln). Gledalaca: 50.000.

Sudija: Vinčić (Slovenija).

Strelci: 0:1 Dua 12, 0:2 Ebišer 45, 1:2 Varga, 1:3 Embolo 93.

MAĐARSKA: Gulaši, Salai (od 79. Dardai), Lang (od 46. Bola), Orban, Kerkez (od 79. Adam) , Šafer, Nađi (od 67. Klajnhisler), Fiola, Soboslai, Šalai.

ŠVAJCARSKA: Zomer, Šar, Rodrigez, Akanđi, Vidmar (od 68. Stergiu), Džaka, Frojler (od 86. Sijero), Ndoje (od 86 Rider), Ebišer, Vargas (od 74. Embolo), Dua (od 68. Amduni).

U drugom poluvremenu Mađarska je preuzela inicijativu, posed lopte i već na startu je pokazala igru poput onih na prošlom šampionatu Starog kontinenta, kada su bili jedno od najprijatnijih iznenađenja.

Posle nekoliko prilika uspeli su i da prepolove vođstvo rivala posle pogotka Varge i od tog trenutka potisnuli su Švajcarce na njihovu polovinu.

Ipak, Švajcarska je uspela da se odbrani, a u poslednjim trenucima utakmice, posle brzog kontranapada i još jedne grške odbrane rivala, preko Emboloa obezbedi pobedu i važne bodove u borbi za plaman u narednu fazu takmičenja,

Sve vesti sa Evropskog prvenstva u fudbalu možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari