Tadiću i Vlahoviću naivnost najveći problem u porazu od Austrije: Kad pritisnu, ne daju ti da dišeš 1EPA-EFE/MAX SLOVENCIK

Kapiten reprezentacije Srbije poručio da je neophodno da se izvuku pouke iz poraza od Austrije (2:1).

Loše su se proveli puleni selektora Dragana Stojkovića u Beču. Ne samo što su poraženi od reprezentaicje koja je u izuzetnoj seriji nepobedivosti u poslednjih godinu dana (samo jedan poraz i to od Belgije) već su pokazali da boljke iz poslednjeg kvalifikacionog ciklusa nisu prebrodili.

Ponovo je igra Srbije bila negledljiva, stihijska, bez nekog jasnog koncepta, niti uigranih akcija…. Odbrana je bila veoma porozna, posebno u fazi defanzivne tranzicije.

Iako deluje da kapiten Dušan Tadić i saigrači ne žele da akcentuju greške iz drugog poluvremena, Srbija je lako i u tom periodu utakmice mogla da bude savladana, a golman Vanja Milinković Savić ostao je nesavladan zbog odličnih interevencija Strahinje Pavlovića u poslednji čas.

– Znali smo da je Austrija timski dobra, da igraju presing i ne daju da dišeš. Bila je ovo odlična provera, sa dobrim i lošim stvarima, što je normalno. Potrebno je da izvučemo pouke iz utakmice i da idemo dalje – naveo je Tadić.

Tumačeći igru reprezentacije, akcentovao je loš početak, posebno u prvih 15 minuta utakmice.

– Nažalost, kao da nam je bilo potrebno da primimo dva gola da zaigramo čvršće i agresivnije. Ne znam zašto. Bezveze smo primili dva gola, naivno. Potrebno je da to korigujemo. Imali smo i šanse koje smo trebali da iskoristimo ranije.

Rival je bio agresivniji, konkretniji, uigraniji, daleko opasniji i dominantniji pogotovo u manevru.

– Znali smo kako igraju, da za njih nema prijateljskih utakmica. Sudija je svirao dva faula na jauk, bukvalno ih nismo pipnuli i zato se samo iznerviraš. Prevarili su ga za dva-tri faula, ali je najbitnije kako mi igramo i kako da korigujemo neke stvari.

Diplomatski nastup posle meča u Beču imao je i Dušan Vlahović. Uprkos tome što je u većem delu meča bio odsečen od ostatka ekipe, uglavnom usamljen na protivničkoj polovini, bez korisnih pasova i centaršuteva saigrača, centarfor Juventusa je u porazu od Austrije video lepu proveru.

– Lepa provera. Igrali smo protiv organizovane i jake ekipe koja je u prethodnim utakmicama pobeđivala velike reprezentacije. Naravno sa nismo zadovoljni, jer smo izgubili, a težimo da pobeđujemo na svakoj utakmici. Nismo uspeli, ali smo pokazali dobru reakciju posle dva primljena gola“.

Vlahović smatra da je Srbija zaslužila da odigra nerešeno u prestonici Austrije.

– Zaslužili smo da odigramo barem nerešeno, ali to je fudbal. Primili smo dva gola u dva minuta i malo ispali naivni u tom smislu. Bilo je, pogotovo u drugom poluvremenu, dosta trčanja i kreiranih šansi. Kada smo se malo oslobodili pritiska rivala, igrali smo bolje. Zahvalio bih se publici koja je došla u velikom broju da nas podrži i zbog njih mi je posebno žao, ali nastavljamo dalje, nastavljamo da radimo još jače i sve će doći na svoje – ubeđen je Vlahović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari