Tuča navijača Srbije s policijom u Minhenu, a pred meč sa Danskom 1Foto: Screenshot/twittwer B92

Tuča navijača Srbije izbila je sa policijom u Minhenu u danu kada treba da se igra utakmica Evropskog prvenstva između „orlova“ i Danske.

Do nereda i haosa je došlo na Marijenplacu, gde se okupila veća grupa srpskih navijača i gde su bili i prethodnih dana otkako traje Evropsko prvenstvo.

Policija je upotrebila i suzavac u sukobu sa navijačima, neki su završili na betonu, a nekolicina je i uhapšena, piše Nova.

Na snimku se vidi i kako pojedini navijači gađaju policajce flašama, ka njima su u jednom trenutku poletele i stolice.

Pojedini su se raspravljali s policajcima pokušavajući da se rasprave kako bi se oslobodili oni koji su u tom trenutku bili već privedeni, a na betonu je bilo mnogo srče i razbijenih predmeta.

Drugi su pokušavali da smire situaciju i tenzije između okupljenih Srba i policije koja je u kordonu pokušavala da odbije svakog ko bi tu prišao.

Neprijatan uvod u meč trećeg kola grupe C odigrao se u popodnevnim satima u centru grada, dok se tačan broj uhapšenih za sada ne zna, kao ni povod za početak sukoba.

Srbija od 21 sat na Alijanc areni igra protiv Danske i pobedom bi obezbedila direkan plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari