Turska pobedila Gruziju u jednom od najboljih duela u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva 1Foto: EPA-EFE/Leszek Szymanski

Fudbalska reprezentacija Turske pobedila je Gruziju rezultatom 3:1 (1:1) u prvoj utakmici Grupe F na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

 

Pred oko 62.000 gledalaca na “Signal Iduna Park” stadionu u Dortmundu golove za ekipu selektora Vinćenca Montele postigli su Mert Muldur u 25, Arda Guler u 65. i Arturkoglu u 97. minutu, dok je strelac za tim Vilija Sanjola bio Mikautadze u 32. minutu.

Iako je Turska više napadala, imala veći posed i stvorila više šansi, Gruzija je takođe prikazala odličnu partiju i, uprkos tome što su u startnoj postavi igrali sa petoricom u odbrani, brzim dodavanjima, najčešće iz kontranapada imala velike šanse, posebno u finišu meča.

F GRUPA

Turska – Gruzija 3:1 (1:1)

Stadion: Signal Iduna Park”. Gledalaca: 62.000.

Sudija: Fakundo Teljo (Argentina).

Strelci: 1:0 Muldur 25, 1:1 Mikautadze 32, 2:1 Guler 65, 3:1 Akturkoglu 90.

TURSKA: Gunok, Muldur (od 85. Čelik), Kadioglu, Akajdin, Bardakči, Ajhan, (od 79. Demiral), Kalhanoglu (od 90. Ockan), Guler (od 79. Jaziči), Jildiz (od 85. Akturkoglu), Kokču. Jilmiz.

GRUZIJA: Mamardašvili, Kakabadze, Citaišvili, (od 74. Ločošvili), Kvirkvelija (od 85. Zivzivadze), Dvali, Kašija, Kočorašvili, Čakvetadze (od 74. Davitašvili, Mekvabišvili (od 89. Altunašvili), Kvarackvelija, Mikautadze.

Utisak o uzbudljivom i kvalitetnom duelu upotpunili su i atraktivni pogotci.

Gruzija je posle gola Gulera u 65. minutu, stvorila niz prilika, pogodila prečku i stativu, da bi pitanje pobednika rešio Arturkoglu, koji je u sedmom minutu sudijske nadoknade iskoristio to što je golman rivala Mamardašvili otišao u kazneni prostor Turske i iz kontranapada poslao loptu u prazan gol..

Iako se nije puno očekivalo od duela ove dve selekcije, Turci i Gruzijci su odigrali jedan od najboljih mečeva u dosadašnjem toku turnira, tehnički na visokom nivou, uz ogromnu požrtvovanost i visok ritam gotovo svih 90 minuta.

U drugoj utakmici u ovoj grupi večeras (21.00) se sastaju Portugalija i Češka.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari