U kavezu s Tri lava: Selektor Engleske objavio širi spisak za Evropsko prvenstvo - ko će protiv Srbije? 1Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt je saopštio koji su mu igrači na širem spisku za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (14. jun-14. jul).

Među 33 njegova izabranika, od kojih će u konačnom najkasnije do 7. juna otpasti sedmorica, dvojica igraju izvan Premijer lige, odnosno izvan ostrvskog fudbala.

To su dvojica u timu Tri lava, što je jedan od nadimaka Engleza, od kojih preti najveća opasnost i Srbiji, koja će se s Gordim Albionom sresti u Gelzenkirhenu, u prvoj utakmici, 16. juna.

Džud Belingem je nova zvezda Reala, a gol-mašina Hari Kejn u prvoj sezoni u Bajernu nije uzeo nijedan timski trofej, ali je najbolji strelac Bundeslige s 36 pogodaka.

 

Na spisku su:

GOLMANI: Džordan Pikford (Everton), Eron Ramsdejl (Arsenal), Džejms Traford (Barnli), Din Henderson (Kristal Palas).

ODBRANA: Kajl Voker (Mančester Siti), Hari Megvajer (Mančester junajted), Luk Šo (Mančester junajted), Luis Dank (Brajton), Džons Stons (Mančester Siti), Džo Gomez (Liverpul), Ezri Konsa (Aston Vila), Trent Aleksander Arnold (Liverpul), Kiran Tripije (Njukasl), Mark Guehi (Kristal Palas), Džarel Kvansa (Liverpul), Džared Brantvajt (Everton).

VEZNI RED I KRILA: Deklan Rajs (Arsenal), Džud Belingem (Real Madrid), Konor Galager (Čelsi), Kobi Majnu (Mančester junajted), Džejms Medison (Totenhem), Kol Palmer (Čelsi), Bukajo Saka (Arsenal), Džek Griliš (Mančester Siti), Fil Foden (Mančester Siti), Džarod Boven (Vest Hem), Entoni Gordon (Njukasl), Kurtis Džons (Liverpul), Adam Vorton (Kristal Palas), Ebereči Eze (Kristal Palas).

NAPADAČI: Hari Kejn (Bajern Minhen), Oli Votkins (Aston Vila), Ajvan Toni (Brentford).

Selektor Srbije Dragan Stojković je objavio spisak pre nekoliko dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari