U Srbiji optimistični pred meč sa Englezima: Nadamo se lepim vestima, nema izgovora kao u Kataru 1Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U reprezentaciji Srbije vlada pozitivno raspoloženje uoči uvodnog meča na Evropskom prvenstvu.

Meč sa Engleskom ne bi trebalo da bude „merna jedinica“ potencijalnog dometa reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu, ali će svakako poslužiti kao najbolji mogući uvid u formu izabranika selektora Dragana Stojkovića.

Nedeljni debi na 17. kontinentalnom šampionatu polako se približava i čini se da većina fudbalera, ali i onih koji čine deo ekspedicije „orlova“ jedva čekaju da počne meč sa Englezima.

Pred put u Gelzenkirhen, u kojem će se odigrati duel između Srbije i Engleske, Stevan Dika Stojanović, direktor „A“ reprezentacije, pohvalno je govorio o bazi u Augzburgu, gradu koji je nekih 70 kilometara udaljen od Minhena.

– Prvi utisci su fenomenalni, imamo dobre uslove, teren po meri, perfektan… Posle sjajne podrške navijača na prvom trening, uz celokupan ambijent, igrači i svi mi iz Fudbalskog saveza Srbije imamo obavezu da obezbedimo izlazak u drugi krug – optimista je Stojanović.

Izabranici selektora Stojkovića treniraju na gradskom stadionu Rozenau, a prvog dana na tribinama je bilo čak 5.000 navijača, uglavnom Srba koji žive u Augzburgu ili njegovoj okolini.

– Znali smo da će trening biti otvoren, ali nismo očekivali ogromnu podršku. Hvala navijačima, došli su u impozantnom broju i verujem stimulisali igrače da pruže bolju igru.

Englezi su među favoritima za osvajanje Evropskog prvenstva. Štoperi su možda i jedina njihova slaba tačka, međutim, direkot reprezentacije smatra da bi naš adut trebalo da bude iskustvo većine fudbalera.

– Pratite svaki trening, svih 26 fudbalera je na terenu, zdravi su i orni. Englezi su favoriti za osvajanje naslova šampiona kontinenta. Naši igrači imaju iskustvo velikih mečeva, neće se predati, pružiće maksimum, u to sam ubeđen. Videćemo i koji rezultat će na kraju biti.

Jasno je i operativcu u Fudbalskom savezu Srbije da bi prognoziranje bilo kojeg rezultata ili krajnjeg dometa delovalo veoma neozbiljno.

– Fudbal je živa igra, može i bolji da ne pobedi. Nikad se nisam bavio prognozama, želje su drugo. Najpre po korak da krenemo, zato razmišljamo isključivo o meču sa Engleskom. Prirodno, kako se približava početak Prvenstva Evrope, onda se i ambijent zagreva. Imamo tim sastavljen od fudbalera spremnih da igraju na zavidnom nivou. Povoljan rezultat doneo bi svima ličnu satisfakciju. Hajde da ne trčimo unapred, nego idemo po korak. Pružićemo maksimum i nadamo se dobrom.

Poučeni iskustvom sa Svetskog prvenstva u Kataru, fudbaleri Srbije ne bi trebalo da ponove slične greške. Moraće i da paze kako se ponašaju i šta izjavljuju posle utakmica, naročito usled dejstva adrenalina.

– Imamo iskustvo više iz Katara, ne tražimo alibi, ali pratili su nas tada problemi sa povređenim fudbalerima. U Nemačkoj nije tako, svi su na terenu, nadamo se lepim vestima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari