U susret poslednjoj proveri Srbije za Evropsko prvenstvo: Zašto Kragujevčani nose darove Zlatanu Ibrahimoviću u Švedsku? 1Foto: EPA-EFE/Maja Suslin

Pre stupanja na tlo Nemačke fudbalska reprezentacija Srbije protiv Švedske u predgrađu Stokholma Solni igra 8. juna poslednju pripremnu utakmicu za učešće na 17. evropskom prvenstvu.

Planirano je da se upravo tada od nacionalnog dresa oprosti Zlatan Ibrahimović, jedan od najboljih golgetera modernog doba, sa 62 pogotka najbolji strelac švedskog državnog tima svih vremena.

Ibrahimović je klupskom fudbalu rekao zbogom u Milanu u martu prošle godine, a u porazu protiv Udinezea u Udinama (3:1) postao je s 41 godinom i 166 dana najstariji strelac ikada u italijanskoj Seriji A.

Četiri dana kasnije poslednji put je obukao žuti dres reprezentacije.

Švedska je u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo izgubila u Solni od Belgije (3:0), a Ibrahimović je igrao u poslednjih 17 minuta.

Nije to bila prava zgoda za svečani oproštaj pa će zato biti upriličena na meču sa Srbijom.

Susret je i najbolja moguća prilika za jednu izdvojenu ceremoniju.

Poklonici boksa iz Kragujevca uručiće posebne poklone zvezdi utakmice u znak sećanja na bivšeg boksera kragujevačkog Radničkog Sabahudina Ibrahimovića Sapka iz dana kada je klub sredinom šezdesetih bio prvak Jugoslavije.

Sapko je Zlatanov stric, rođeni brat njegovog oca Safeta.

Na žalost, Sapko je 1967. tragično nastradao u Čapljini.

Zlatan je rođen 17 godina kasnije.

Zanimljivu priču o nekadašnjem kragujevačkom bokseru i o ljudima iz grada koji čuvaju sećanje na njega pročitajte u tekstu na portalu kragujevacke.rs.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari