Zbog Filipa Kostića Srbija bi mogla da bude u velikom problemu 1Foto: Starsport

Reprezentativac Srbije zadobio povredu kolena protiv Engleza.

Nije Filip Kostić imao sezonu za ponos u Juventusu. Masimilijano Alegri izgubio je bio poverenje u njega, u meri da je neretko ostajao kao alternacija po levoj strani. Doduše, neretko je kuburio i sa povredama, a rovit je i stigao na okupljanje reprezentacije u okviru priprema za Evropsko prvenstvo.

Da li iz predostrožnosti ili zbog toga što nije bio u potpunosti fit, Kostić je propustio prijateljsku utakmicu sa Austrijom, dok je protiv Švedske odigrao poslednjih oko pola sata.

Odlukom da ga uvrsti u startnu postavu protiv Engleske, delovalo je da je selektor Dragan Stojković stekao uvid u njegovo zdravstveno stanje dovoljno temeljno da je bio uveren da će izdržati svih 90 minuta.

Nažalost, već pred kraj prvog poluvremena selektor Srbije bio je prinuđen da ga zameni Filipom Mladenovićem.

Fudbaler Juventusa osetio je bol u predelu kolena, tačnije ligamenata i to prednjih ukrštenih, što je zahtevalo momentalno izmenu.

Nakon meča, šef struke zabrinuo je javnost u otadžbini izjavom da je Kostić osetio bol i da je njegovo stanje poprilično ozbiljno.

Prema nezvaničnim informacijama iz Nemačke, a dok se čekaju rezultati magnetne rezonance, deluje da je Kostić završio sa učešćem na kontinentalnom šampionatu, što bi za reprezentaciju Srbije mogao da bude ogroman hendikep, posebno jer po levoj strani deluje još samo Filip Mladenović, jedini bek kojeg je selektor Stojković poveo.

Čak i da se ispostavi da u pitanju nije jedna od najtežih sportskih povreda, Kostić bi sigurno propustio meč sa Slovenijom (četvrtak, 15.00) jer bi u narednih nekoliko dana morao isključivo da miruje.

Alternacije na mestu levog spoljnjeg mogu biti i Veljko Birmančević, odnosno Mijat Gaćinović, ali će primarna opcija sigurno biti Filip Mladenović koji je protiv Engleske odigrao sasvim solidno u drugom poluvremenu.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari