Evroliga razmatra status Makabija, Beograd ozbiljna opcija 1Foto: Star sport

Košarkaši Makabija imaju čitav serijal gostujućih mečeva u Evroligi ali bi uskoro trebalo da se definiše mesto na kome će biti domaćini.

Zbog ratnih dešavanja u Pojasu Gaze, sport je u Izraelu „zamrznut“ a Makabi iz Tel Aviva se premestio na Kipar.

Prva odluka Evrolige u vezi sa utakmicama Ponosa Izraela odnosila se na zamenu domaćinstava i igranje Lorenca Brauna i saigrača u gostima Valensiji i Panatinaikosu.

Od početka evroligaške sezone, Makabi je bio domaćin samo Partizanu u prvom kolu, međutim kako vreme prolazi Evroliga će morati da pronađe adekvatno alternativno rešenje.

Prvobitno je spominjano da će velikan iz Tel Aviva biit domaćin u Nikoziji, međutim opcija da evroligaške ekipe dočekuje u Beogradu za Makabi je najprimamljivija.

Ipak, s obzirom na to da Crvena zvezda i Partizan kao domaćini igraju u Beogradskoj areni, veliko je pitanje da li bi i Makabi mogao da organizuje svoje utakmice na istom mestu, pogotovo kada na programu bude bilo duplo kolo (ostalo ih je još šest).

Možda bi organizacija mečeva u hali „Aleksandar Nikolić“ bila moguća, ali još uvek nije uzeta u razmatranje od strane čelnika Evrolige.

Makabi izvesno neće biti suspendovan ove sezone, a osim Beograda kao privremeni domaćini pominju se Ljubljana, Nikozija…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari