Evroliga sastančila, ali Partizan i Crvena zvezda još ne znaju na čemu su 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Dva najveća srpska kluba nisu dobila odgovor na pitanje da li će i sledeće sezone biti deo najjačeg klupskog takmičenja Starog kontinenta.

Posle čak dan i po razmenjivanja mišljenja na razne teme, poput eventuanog proširenja spiska učesnika i promene formata Evrolige, njeni čelnici po svoj prilici nisu doneli nova rešenja.

Između ostalog, ostalo je nepoznato da li će Partizan i Crvena i sledeće sezone igrati EL i po kom osnovu bi opet mogli ruku pod ruku, ako dođe do toga. Tako barem tvrde mediji, dok očekuju oglašavanje EL.

„Praktično se ništa nije promenilo za timove koji će se takmičiti u sezoni 20023/24 u formatu Evrolige sa 18 timova. Monako već ima jedno sigurno mesto kao tim koji je došao iz Evrokupa (što je ostvario plasmanom u plej-of), a tri pozivnice će biti podeljene. Pri dodeli vajld-kard pozivnica ABA liga će imati prioritet, a Virtus, Partizan i Crvena zvezda su favoriti da dobiju te pozivnice.

Sa druge strane, Valensija kao drugi tim koji je godine ušao iz Evrokupa izvesno će se ponovo takmičiti u drugom po snazi takmičenju“, tako na primer glase saznanja specijalizovanog grčkog sajta, Eurohoopsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari