Evroliga upalila alarme, Virtus ostao bez generalnog sponzora 1foto:Starsport

Segafredo odlučio da više ne baca desetine milione evra u bunar.

Kao da su u Evroligi naslućivali šta bi moglo da se dogodi pa su pre nekoliko dana naveli da je Virtus jedan od pet timova koji bi naredne sezone mogao da iz najelitnijeg takmičenja pređe u Evrokup.

Ono što se italijanskim košarkaškim klubovima gotovo redovno dešava, dogodilo se i velikanu iz Bolonje – ostao je bez generalnog sponzora.

Poznata svetska kompanija u proizvodnji kafe – Segafredo, odlučila je da ne produži saradnju sa Virtusom, s obzirom na to da ugovor o generalnom partnerstvu ističe u junu.

Ova kompanija je svake sezone garantovala oko 20.000.000 evra investiranja u budžet košarkaškog kluba iz Bolonje, međutim sa promenom akcionarske strukture došlo je i do izmena u poslovnoj politici.

Privatna kompanija Kvatro R kupila je 50 odsto akcija u ovom projektu sa finansijskom injekcijom od 90.000.000 evra, samim tim dobila je ogroman prostor u odlučivanju u kom pravcu firma treba da ide i razvija se i očigledno rešila da raskrsti sa sponzorstvima koja u finansijskom smislu ne mogu da se „oplode“.

Segafredo je bio generalni sponzor Virtusa od sezone 2016/17 i zaključno sa tekućom investirao je desetine miliona evra.

Klub se sada nalazi u teškoj situaciji koja bi samo mogla da se pogorša ukoliko Virtus ne ostane u Evroligi, a poznato je koliko su čelnici i vlasnici lige osetljivi na nestabilnu finansijsku situaciju j nekom klubu, bez obzira na to što ulaganje u evroligaške klubove uglavnom znači sipanje novca u bunar bez dna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari