Evropa mora u zaborav 1Foto: Starsport/Srđan Stevanović

Crvena zvezda i Partizan susrešće se ovog vikenda sa najtežim izazovima od početka nove sezone u Superligi. Crveno-beli na „Rajku Mitiću“ dočekuju prošlosezonski hit, TSC iz Bačke Topole, dok Partizan na „Karađorđu“ gostuje Vojvodini.

TSC dolazi kod šampiona Srbije posle istorijske prve pobede na evro sceni, u gostima nad moldavskim Petrokubom (2:0), na startu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Klub iz Bačke Topole je prošle sezone izgubio u Beogradu (1:3), ali je u junu u Senti slavio protiv izabranika Dejana Stankovića (2:1).

Ekipa Zoltana Saba dolazi na „Rajko Mitić“ željna da se iskupi zbog iznenađujućeg poraza na svom stadionu od Metalca (2:3) u prošlom kolu.

Zvezda osim sakupljanja tri boda ima i obavezu da se iskupi za slabo izdanje protiv Tirane (1:0) u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ekipa Dejana Stankovića dodatno je uzdrmana i kritikom sportskog direktora Mitra Mrkele koji je najavio pojedinačne razgovore sa igračima kako bi im objasnio da na svakoj utakmici moraju da se svom snagom bore za dres kluba koji nose.

Derbi protiv TSC-a biće i određeni test za trenera Dejana Stankovića da li može da podnese pritisak koji mu je delimično nametnut, ali za koji delom i sam snosi odgovornost.

I trener Partizana Savo Milošević moraće protiv Vojvodine da traži sva tri boda kako bi dokazao da je mršava pobeda nad letonskim RFS-om (1:0) plod lošeg dana, a ne kriza igre.

Crno-beli su u prvenstvu nanizali tri pobede (četiri računajući i kvalifikacije za Ligu Evrope), pa će „lale“ biti pravi test dokaza da li su izašli iz krize posle šokantnog poraza od Novog Pazara, još u drugom kolu.

Vojvodina je od mogućih 15 bodova od starta prvenstva sakupila 11, ali igra „lala“ nije ubedljiva kao što je bila prošle sezone.

Vicešampiona Srbije dočekuju posle slabe igre protiv Napretka (1:0) i veliko je pitanje da li mogu imati ulogu favorita, uprkos tome što su crno-bele pre mesec i po savladali u finalu Kupa Srbije.

– Sigurno neće biti nimalo laka utakmica. Oni su izgubili prošli meč i daće sve od sebe da se vrate na pobednički kolosek, ali naravno, i mi ćemo dati sve od sebe da nastavimo naš pobednički niz. Šanse su 50:50 – rekao je trener Vojvodine Nenad Lalatović.

Superliga 6. kolo

Inđija – Javor         sinoć

Metalac – Čukarički sinoć

Subota

Rad – Napredak     17.00

Novi Pazar – Radnik         19.30

OFK Bačka – Voždovac    19.30

Radnički N. – Proleter       19.30

Zlatibor – Mladost   19.30

Nedelja

Vojvodina – Partizan         18.45

Mačva – Spartak    20.00

Crvena zvezda – TSC       21.00

  Tabela

  1. Crvena zvezda 15
  2. Čukarički 13
  3. Partizan 12
  4. Spartak 12
  5. Mladost 12
  6. Vojvodina 11
  7. Javor 9
  8. Radnički Niš 9
  9. TSC 8
  10. Proleter8
  11. Voždovac 7
  12. Metalac 7
  13. Novi Pazar 4
  14. Mačva 4
  15. Radnik 3
  16. Napredak 3
  17. Inđija 3
  18. OFK Bačka 2
  19. Zlatibor 1
  20. Rad 0

FSS kaznio komentarisanje suđenja

Disciplinska komisija FSS kaznila je Crvenu zvezdu sa 600.000 dinara zbog uvredljivog saopštenja koje su objavili posle meča prvog kola između Napretka i Partizana, aludirajući na to da je Savez dao nalog sudijama da pomažu crno-belima.

Partizan je kažnjen sa 500.000 dinara zbog odgovora na to saopštenje u kojem je pored vređanja rivala tvrdio i da im je poklonjena prošlosezonska titula.

Kaznu od 300.000 dinara moraće da plati i Vojvodina koja je takođe komentarisala suđenje na meču protiv TSC-a, tvrdeći da je „pokradena“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari