Evropske muke se nastavljaju 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda izgubila je i petu utakmicu u nizu u Evroligi pošto je od nje kod kuće bila bolja Boskanija (81:85).

Iako su gosti tokom većeg dela susreta vodili, imali su crveno-beli šansu da prekinu neslavni niz poraza u evropskom takmičenju u poslednjoj četvrtini kada su predvođeni Matijasom Lesorom, koji se razigrao pred kraj meča, uspeli da preokrenu i povedu sa minimalnom razlikom. Međutim, kao i tokom većeg dela susreta Baskonija je odbila Zvezdin napad i koševim Fojtman i Šengelija, koji su i bili i najefikasniji u svom timu, odvela svoj tim na bezbednu udaljenost, dolazeći do četvrtog uzastopnog trijumfa u Evroligi koji ih je pogurao na 11. mesto na tabeli, dok je Zvezda sa skorom (2-7) ostala na poslednjem mestu tabele.

U odnosu na prethodne susrete sa Olimpijakosom i CSKA, Crvena zvezda odigrala je bolje, međutim ponovo je u jednom delu susreta dopustila protivniku da se razmaše po terenu i lako napravi brzu seriju koju je kasnije trebalo juriti. Tako je u prvom poluvremenu Baskonija napravila niz od 12 poena, stigavši do prednosti 32:46, koju je do odlaska na pauzu tim Dušana Alimpijevića samo delimično uspeo da smanji na 38:47. U nastavku meča domaćin se razigrao, pre svih Ognjen Dobrić koji je držao svoj tim u životu tokom treće četvrtine, odnosno Matijas Lesor, koji je uz odličnog Davidovca, bio kreator Zvezdinog, ispostaviće se brzo, kratkog preokreta.

Najefikasniji u Baskoniji bili su Fojtman sa 17, Šengelija sa 16i Tima sa 15 poena, dok su se u Crvenoj zvezdi istakli Dobrić sa 17 i Feldin sa deset koševa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari