Mančester junajted pobedio je u jednom od derbija 37. kola Premijer lige gradskog rivala Mančester siti sa 1:0 i našao se na korak od osvajanja 14. titule prvaka Engleske. Siti je pružio odličan otpor izabranicima Aleksa Fregusona, na kojima se video umor od duge sezone i obaveza u Ligi šampiona.

Mančester junajted pobedio je u jednom od derbija 37. kola Premijer lige gradskog rivala Mančester siti sa 1:0 i našao se na korak od osvajanja 14. titule prvaka Engleske. Siti je pružio odličan otpor izabranicima Aleksa Fregusona, na kojima se video umor od duge sezone i obaveza u Ligi šampiona. Jedini gol postigao je Kristijano Ronaldo u 34. minutu, iz penala koji je Majkl Bol napravio nad njim. Devet minuta pre kraja domaći su imali šansu da izjednače. Bol je bio u prodoru, kada ga je Ves Braun srušio u kaznenom prostoru. Međutim, golman Edvin van der Sar odbranio je penal Dariusu Vaselu. Fulam je obezbedio opstanak u Premijer ligi pobedom nad kombinovanim sastavom Liverpula 1:0 (Demsi 69). Drugi derbi kola Arsenal – Čelzi odigran je sinoć. REZULTATI 37. KOLA: Mančester siti – Mančester junajted 0:1, Everton – Portsmut 3:0, Fulam – Liverpul 1:0, Njukasl – Blekburn 0:2, Reding – Votford 0:2, Vest Hem – Bolton 3:1, Vigan – Midlsbrou 0:1, Aston Vila – Šefild junajted 3:0, sinoć: Arsenal – Čelzi, večeras: Čarlton – Totenhem.
Golom Kevina Kuranjija u 64. minutu, vodeći Šalke pobedio je Nirnberg sa 1:0 u derbiju 32. kola nemačke Bundes lige. Da klubu našeg Mladena Krstajića, koji nije igrao zbog povrede, u Gelzenkirhenu bude teže nego što se očekivalo, postarao se golman gostiju Rafael Šefer, koji će sledeće sezone braniti za Štutgart.
Štutgart je ostao na bod iza Šalkea, zahvaljujući pobedi nad Majncom 2:0 (Meira 26, Hilbert 64), dok se od elite oprostila Borusija iz Menhengladbaha, uprkos remiju 1:1 sa Bajernom (Kluge 52 – Makaj 12). REZULTATI 32. KOLA: Hanover – Energi 2:0, Borusija (M) – Bajern 1:1, Volfsburg – Borusija (D) 0:2, Šalke – Nirnberg 1:0, Štutgart – Majnc 2:0, Hamburger – Bohum 0:3, Ajntraht – Alemanija 4:0, sinoć: Herta – Verder, Bajer – Arminija.
Lans, klub naših reprezentativaca Nenada Kovačevića i Milana Biševca, preuzeo je od Bordoa drugo mesto na tabeli francuskog Šampionata, pošto je u derbi utakmici 35. kola savladao Tuluz sa 2:0. Strelci su bili Kejta u 84. i Kusan u 89. minutu. Bordo je odigrao 0:0 na gostovanju Renu, pa je zbog slabije gol-razlike skliznuo sa mesta koje direktno vodi u Ligu šampiona. Šampion Lion remizirao je 1:1 sa Pari Sen Žermenom (E. Sise 47. – Žuninjo 90), a isti učinak imao je i davljenik Nant na gostovanju Le Manu (Matsui 27 – Keseru 90). Do kraja francuskog prvenstva ostala su još tri kola. REZULTATI 35. KOLA: PSŽ – Lion 1:1, Nansi – Nica 3:0, Lans – Tuluz 2:0, Le Man – Nant 1:1, Sedan – Lorijan 3:1, Okser – Troa 1:0, Sošo – Valensijan 1:0, Ren – Bordo 0:0, sinoć: Sent Etjen – Lil, Monako – Marselj.
Barselona uporno nastavlja borbu za treću uzastopnu titulu prvaka Španije. Katalonci su u utakmici 33. kola Primere savladali na gostovanju Sosijedad sa 2:0. Klub bivšeg centarfora naše reprezentacije Darka Kovačevića dugo je odolevao favorizovanom gostu. Kovačević je u 22. minutu imao šansu da donese vođstvo Sosijedadu, ali je Viktor Valdes odbranio njegov šut. U 47. minutu Ronaldinjo je sjajno uposlio Inijestu, koji je doneo Barseloni prednost od 1:0. Fenomenalni Brazilac bio je asistent i u 88. minutu, kada je Eto postavio konačni ishod.
U drugom subotnjem meču Valensija je takođe na gostovanju bila bolja od Deportiva 2:1 (Taborda 69 – Hugo Vijana 39, Silva 74).
REZULTATI 33. KOLA: Sosijedad – Barselona 0:2, Deportivo – Valensija 1:2, sinoć: Betis – Hetafe, Levante – Himnastik, Viljareal – Selta, Majorka – Osasuna, Saragosa – Rasing, Rekreativo – Atletik (B), Espanjol – Atletiko (M), Real – Sevilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari