Fudbaleri Intera osvojili su u 33. kolu Serije A titulu prvaka Italije pošto su na gostovanju savladali Sijenu sa 2:1. Kako je Roma istim rezultatom izgubila u Bergamu od Atalante, klub kapitena naše reprezentacije Dejana Stankovića i teoretski je okončao ovosezonski posao. Po osvajanju 15.

Fudbaleri Intera osvojili su u 33. kolu Serije A titulu prvaka Italije pošto su na gostovanju savladali Sijenu sa 2:1. Kako je Roma istim rezultatom izgubila u Bergamu od Atalante, klub kapitena naše reprezentacije Dejana Stankovića i teoretski je okončao ovosezonski posao. Po osvajanju 15. skudeta, na ulicama Milana otpočelo je veliko slavlje. Inter je poveo u 16. minutu golom Materacija, Sijena je izjednačila posle tri minuta preko Negra. Konačni ishod postavio je Materaci iz penala u 60. Atalanta je napravilia veliko iznenađenje pobedivši Romu (Doni 37, Zampanja 44 – Perota 64), dok je Milan u subotu bio ubedljiv protiv Kaljarija (3:1), a dva gola na tom meču postigao je Ronaldo. REZULTATI 33. KOLA: Sampdorija – Mesina 3:1, Milan – Kaljari 3:1, Katanija – Askoli (odloženo), Lacio – Fiorentina 0:1, Sijena – Inter 1:2, Kjevo – Livorno 2:1, Atalanta – Roma 2:1, Empoli – Torino 0:0, Ređina – Udineze 1:1, sinoć: Palermo – Parma.
Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Darko Kovačević znatno je uticao da njegov Real Sosijedad savlada madridski Atletiko sa 2:0 u subotnjoj utakmici 31. kola Primere. Naš centarfor postigao je gol u 7. minutu, dok je konačni rezultat postavio Savio u 84.
U derbiju kola Real je na Santjago Bernabeu pobedio Valensiju sa 2:1. Madriđani su poveli u 18. minutu sjajnim golom Ruda van Nistelroja, a izjednačio je bivši napadač kraljevskog kluba Fernando Morijentes u 52. Do bodova koji su ga zadržali u šampionskoj trci sa Barselonom Real je došao zahvaljujući Dejvidu Bekamu. Englez je u 73. minutu, tek što je ušao u igru, fenomenalno uposlio Serhija Ramosa kojem nije bilo teško da postigne pogodak.
REZULTATI 31. KOLA: Real – Valensija 2:1, Sosijedad – Atletiko (M) 2:0, sinoć: Espanjol – Betis, Levante – Hetafe, Majorka – Himnastik, Saragosa – Selta, Deportivo – Osasuna, Rekreativo – Rasing, Sevilja – Atletik (B), Viljareal – Barselona.
Fudbaleri Čelzija nisu iskoristili poklon Mančester junajteda, pošto su jučerašnjim remijem (0:0) na Sent Džejms Parku u meču 35. kola Premijer lige propustili priliku da se lideru prvenstva približe na samo bod. Mančester junajted je u subotu odigrao 1:1 sa Midlsbrouom (Ričardson 3 – Viduka 45), pa se očekivalo da će ekipa Žozea Murinja gristi protiv Njukasla. Međutim, Londonci su razočarali svoje navijače, a Portugalac će sigurno i ovaj put imati šta da kaže na temu pada forme. REZULTATI 35. KOLA: Totenhem – Arsenal 2:2, Bolton – Reding 1:3, Čarlton – Šefild junajted 1:1, Fulam – Blekburn 1:1, Liverpul – Vigan 2:0, Votford – Mančester siti 1:1, Vest Hem – Everton 1:0, Mančester junajted – Midlsbrou 1:1, Njukasl – Čelzi 0:0, sinoć: Aston Vila – Portsmut.
I Verder i Šalke pobedili su u utakmicama 30. kola Bundes lige i tako nastavili uzbudljivu borbu za titulu prvaka. Bremenci su još u petak sa 3:1 savladali Alemaniju, koja je pružila neverovatan otpor. Najlepši detalj meča viđen je u trećem minutu nadoknade kada je Dijego sa svoje polovine postavio konačan ishod. Ekipa Šalkea doživela je peh pošto je naš reprezentativac Mladen Krstajić na treningu povredio mišić desne noge, pa nije mogao da igra protiv Energija. Ipak vodeći klub lige slavio je sa 2:0. Centarfor naše reprezentacije Marko Pantelić takođe se povredio u subotu i zbog problema sa preponama zamenjen je posle 45 minuta duela sa Borusijom iz Dortmunda, koji je njegova Herta izgubila sa 1:0.
REZULTATI 30. KOLA: Verder – Alemanija 3:1, Štutgart – Bajern 2:0, Herta – Borusija (D) 0:1, Volfsburg – Arminija 2:3, Bajer – Nirnberg 2:0, Ajntraht – Bohum 0:3, Šalke – Energi 2:0, sinoć: Hanover – Borusija (M), Hamburger – Majnc.
I pre nego što je sinoć odigrao utakmicu 33. kola Šampionata, protiv Oksera, Lion je osvojio šestu uzastopnu titulu prvaka. Njegov, do ovog kola, najbliži pratilac Tuluz izgubio je od Rena 3:2 i ostao bez teoretskih šansi za trofej. Na drugo mesto vratio se Lans koji je pobedio Le Man sa 2:0.
Ekipa Nanta još je bliža ispadanju iz Prve lige, pošto je u utakmici 33. kola ubedljivo izgubila od PSŽ sa 4:0. Dva gola za Parižane postigao je povratnik u prvi tim Pedro Pauleta (17, 65), dok su strelci bili i Roten (43) i Luindula (66).
Pet kola pre kraja takmičenja u Drugoj ligi Mec je obezbedio plasman u elitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari