Centarfor Liverpula Piter Krauč postigao je het-trik u derbi utakmici 31. kola Premijer lige u kojoj je njegov Liverpul na Enfild Roudu savladao Arsenal sa 4:1. Engleskom reprezentativcu čak ni slomljen nos nije smetao da se upiše u strelce u 4, 35. i 81. minutu. Jedan gol za „crvene“ postigao je i Danijel Ager u 60.

Centarfor Liverpula Piter Krauč postigao je het-trik u derbi utakmici 31. kola Premijer lige u kojoj je njegov Liverpul na Enfild Roudu savladao Arsenal sa 4:1. Engleskom reprezentativcu čak ni slomljen nos nije smetao da se upiše u strelce u 4, 35. i 81. minutu. Jedan gol za „crvene“ postigao je i Danijel Ager u 60. minutu, dok je strelac za goste bio Vilijam Galas (73). Mančester Junajted nastavio je sa ubedljivim rezultatima iako se mučio u prvom poluvremenu meča sa Blekburnom na Old Trafordu. Gosti su poveli preko Meta Derbišajra u 29. minutu, ali su Skols (61), Kerik (73), Park (83) i Solskjer (90) sprečili iznenađenje. Čelsi je tek u drugom minutu nadoknade uspeo da postigne gol na gostovanju Votfordu, a strelac je bio Salomon Kalu.
REZULTATI 31. KOLA: Liverpul – Arsenal 4:1, Bolton – Šefild 1:0, Čarlton – Vigan 1:0, Fulam – Portsmut 1:1, Mančester Junajted – Blekburn 4:1, Njukasl – MANČESTER Siti 0:1, Vest Hem – Midlsbro 2:0, Votford – Čelsi 0:1, sinoć: Totenhem – Reding, danas: Aston Vila – Everton.
Mlada argentinska zvezda Lionel Mesi bio je strelac i na trećoj uzastopnoj utakmici. On je u 45. minutu meča 28. kola Primere postigao gol kojim su Katalonci poveli sa 1:0 protiv Deportiva. Na 2:0 povisio je Eto u 51, dok je konačan rezultat od 2:1 postavio Adrijan u 69. Inace, Barsa je do nova tri boda došla teže nego što se očekivalo, a Mesijev gol „pao“ je iz jedine šanse koju su domaći imali u prvom poluvremenu. Pre toga, Deportivo je bio bolji rival na terenu. Betis i Viljareal odigrali su neverovatan meč. Domaći su ponovo primili gol u prvom minutu, ali su posle tri vođstva gostiju, uspeli da izjednače u poslednjim trenucima meča. Da se potpuno oporavio od povrede Rober Pires dokazao je golom u 78. mintu, dok je dva pogotka za Viljareal postigao Dijego Forlan (1, 47). Strelci za Betis bili su Fernando (10), Edu (72.) i Huanito (90).
REZULTATI 28. KOLA: Betis – Viljareal 3:3, Sosijedad – Levante 1:0, Valensija – Espanjol 3:2, Barselona – Deportivo 2:1, sinoć: Atletiko (M) – Majorka, Hetafe – Saragosa, Himnastik – Rekreativo, Rasing – Atletik (B), Selta – Real, Osasuna – Sevilja.
Fudbaleri minhenskog Bajerna savladali su vodeći Šalke sa 2:0 u derbiju 27. kola Bundeslige. Domaći, koji su poveli već u 3. minutu golom Roja Makaja, dominirali su u većem delu susreta odigranom na Alijanc Areni. Konačan rezultat postavio je Hasan Salihamidžic u 78. minutu, posle greške štopera gostiju Mladena Krstajića, koji je zakasnio da napravi ofsajd zamku. Poraz plavaca samo delimično uspeo je da iskoristi najbliži pratilac Verder. Ekipa iz Bremena odigrala je 0:0 na gostovanju u Kotbusu, ali je ipak smanjila razliku na samo dva boda. Herta našeg napadača Marka Pantelića odigrala je i sedmi uzastopni meč bez pobede, pošto je kao gost izgubila od Nirnberga sa 2:1.
REZULTATI 27. KOLA: Arminija – Borusija (D) 1:0, Bajern – Šalke 2:0, Kotbus – Verder 0:0, Majnc – Bajer 1:3, Nirnberg – Herta 2:1, Borusija (M) – Ajntraht 1:1, Štutgart – Ahen 3:1, sinoc: Bohum – Hanover, Hamburg – Volfsburg.
Bivši prvak Evrope Marsej značajno je umanjio svoje šanse da se sledeće sezone nađe u nekom od elitnih klupskih takmičenja Starog kontinenta, pošto je na gostovanju u Lorijanu poražen sa 2:1 (Saifi 60, Le Pen 74. – Sise 81. penal).
Većina mečeva 30. kola Šampionata odigrana je u nedelju zbog toga što je u subotu na programu bilo finale Liga Kupa. Mada veliki favorit, aktuelni prvak Lion izgubio je od Bordoa sa 1:0. Pred 79.000 gledalaca na stadionu Francuska, strelac je bio Enrike u 89. minutu.
REZULTATI 30. KOLA: Lorijan – Marsej 2:1, Nant – Sedan 0:1, sinoć: Lil – Valensijan, Troa – Sošo, Tuluz – Sent Etjen, Le Man – Okser, Nica – Monako, Lans – PSŽ. Utakmice Lion – Ren i Bordo – Nansi odložene su za 18. april.
Roma i Milan odigrali su u Rimu 1:1 u derbiju 30. kola Serije A. Domaći su poveli već u 3. minutu golom Filipa Meksesa, ali umesto da iskoristi konfuznu igru Milana i reši utakmicu već u prvom poluvremenu, „vučica“ je delovala zadovoljno zbog minimalne prednosti. To joj se osvetilo u nastavku jer je Milan preko Alberta Đilardina (61.) došao do boda. Isti igrač imao je priliku da donese gostima sva tri boda, ali je posle sjajnog prodora i asistencije Kake, uspeo da iz „čiste situacije“ sa desetak metara šutira pored gola.
Inter je očekivano savladao Parmu sa 2:0 (Maksvel 55, Krespo 70), dok je Fiorentina u Bergamu prokockala prednost od 2:0 (Režinaldo 27, Pacini 32. penal). Bod Atalanti (2:2) doneli su Lorija u 39. i Doni u 65. iz penala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari