Zahvaljujući het-triku Argentinca Lionela Mesija, Barselona je izvukla bod protiv Reala (3:3) u derbiju 26. kola Primere. Mada su Madriđani, koji su tri puta vodili, celo drugo poluvreme igrali sa fudbalerom više i imali prednost od 3:2 do prvog minuta nadoknade, Mesi nije dozvolio da njegova ekipa poražena napusti „Kamp Nou“.

Zahvaljujući het-triku Argentinca Lionela Mesija, Barselona je izvukla bod protiv Reala (3:3) u derbiju 26. kola Primere. Mada su Madriđani, koji su tri puta vodili, celo drugo poluvreme igrali sa fudbalerom više i imali prednost od 3:2 do prvog minuta nadoknade, Mesi nije dozvolio da njegova ekipa poražena napusti „Kamp Nou“. Real je poveo već u 5. minutu preko Van Nistelroja, Mesi je izjednačio u 11, a u 13. Holanđanin je iz penala doneo novu prednost. Međutim, Mesi se nije dao, pa je u 28. minutu ponovo izjednačio. Minut pre kraja prvog dela Barselona je ostala bez isključenog Olegera, a u 73. minutu činilo se da će Real odneti sva tri boda, pošto je Serhio Ramos doneo vođstvo od 3:2. Ipak, na početku nadoknade Ronaldinjo je uposlio Mesija, koji je sa leve strane ušao u kazneni prostor i poslao loptu u suprotni ugao za konačnih 3:3.
REZULTATI 26. KOLA: Barselona – Real 3:3, Levante – Viljareal 0:2. Sinoć: Himnastik – Sevilja, Selta – Atletik (B), Sosijedad – Majorka, Betis – Saragosa, Hetafe – Rekreativo, Rasing – Espanjol, Atletiko (M) – Deportivo, Osasuna – Valensija.
Fudbaleri Šalkea nisu uspeli da pobede ni u trećoj uzastopnoj utakmici, pošto su u meču 25. kola Bundes lige remizirali 1:1 sa Hanoverom, na gostovanju u Gelzenkirhenu. Oba gola pala su u prvih pet minuta, inače razočaravajućeg duela. Hamit Altintop je u 2. minutu doneo prednost gostima, a konačan rezultat postavio je Mihael Tarnat, tri minuta kasnije. Za Šalke je ponovo igrao naš reprezentativni štoper Mladen Krstajić, koji zbog preloma rebra nosi specijalni povez. Poslednjeplasirana Borusija iz Menhengladbaha savladala je Hertu sa 3:1 (Rafael 32, 69, Delura 86. – Himenez 56) i nanela joj četvrti poraz u poslednjih pet kola. Gosti su igrali bez Marka Pantelića, koji je „odrađivao“ suspenziju zbog kartona.
REZULTATI 25. KOLA: Nirnberg – Ajntraht 2:2, Bohum – Borusija (D) 2:0, Štutugart – Volfsburg 0:0, Borusija (M) – Herta 3:1, Majnc – Arminija 1:0, Hanover – Šalke 1:1, Kotbus – Alemanija 0:2, Sinoć: Bajern – Verder, Hamburger – Bajer (L).
I posle mečeva 28. kola Lil, Tuluz i Bordo nastavili su borbu za treće mesto u francuskom Šampionatu. Tuluz je na svom terenu remizirao sa Monakom 1:1 (Matje 25. – Koler 75), dok je Lil kao gost odigrao bez golova. Bordo je golovima Mikua (45.), iz fenomenalnog slobodnog udarca, i Kavenagija (90.) savladao Sošo srpskog reprezentativca Duška Tošića i time „gurnuo“ ovaj klub na šestu poziciju. Naš defanzivac je od strane sportskog dnevnog lista „L’Ekipa“ ocenjen peticom. Le Man je savladao Sent Etjen sa 2:1, a srpski ili crnogorski (pitanje je sad) reprezentativac Marko Baša bio je najbolji akter duela, zbog čega je ocenjen sedmicom.
REZULTATI 28. KOLA: Tuluz – Monako 1:1, Le Man – Sent Etjen 2:1, Troa – Valensijan 1:3, Bordo – Sošo 2:0, Lorijan – Lil 0:0, Nant – Nansi 2:1, Nica – Ren 1:1, sinoć: PSŽ – Okser, Lans – Sedan, Lion – Marsej.
Vodeći klub Serije A Inter ostvario je pobedu od 2:1 nad gradskim rivalom Milanom u derbiju 28. kola „kalča“. Na početku duela u centru pažnje bili su prvotimci „roso-nera“ Paolo Maldini, koji je odigrao 600. utakmicu za Milan i 19. gradski derbi, i Ronaldo, kojem su navijači Intera zviždali pri svakom prijemu lopte. Brazilac je imao svoj trenutak „osvete“, kada je u 40. minutu doveo goste u vođstvo, šutom sa 25 metara.
Nastavak meča pripao je Interu, pre svega centarforu Zlatanu Ibrahimoviću. Šveđanin je na startu drugog poluvremena upropastio sjajnu priliku za izjednačenje, kada je bio neodlučan i sebičan, ali se u 55. minutu iskupio pošto je odlično prošao Maldinija i pronašao Kruza, za 1:1. Konačan ishod (2:1) Ibrahimović je postavio u 75. minutu, nakon greške Jankulovskog.
REZULTATI 28. KOLA: Atalanta – Parma 1:1, Inter – Milan 2:1, Kjevo – Mesina 1:1, Empoli – Livorno 2:2, Palermo – Fiorentina 1:1, Torino – Katanija 1:0, Sampdorija – Kaljari 1:1, Sijena – Askoli 0:1, Ređina – Lacio 2:3, sinoć: Roma – Udineze.
Fudbaleri Midlsbroua bili su blizu plasmana u polufinale engleskog FA Kupa, pošto su na svom „Riversajdu“ vodili protiv favorizovanog Mančester junajteda sa 2:1 (Katermol 45, Boateng 47. – Runi 23). Međutim, Kristijano Ronaldo je u 68. minutu iz penala spasao „crvene đavole“ sramote i obezbedio im ponovljenu utakmicu. Čelzi je na svom „Stamford Bridžu“ nekako izborio 3:3 sa Totenhemom, koji je do 20 minuta pred kraj vodio sa 3:1. Gosti su poveli preko Berbatova u 5. minutu, izjednačio je Lampard u 21, da bi Esijen autogolom (28.) i Gali (36.) doveli „pevce“ na korak do polufinala. Međutim, Lampadrd (70.) i Kalu (86.) doneli su Čelziju ponavljanje duela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari