Sevilja je pobedom nad Barselonom (2:1), u derbiju 25. kola Primere, preuzela vodeću poziciju na tabeli. Katalonci su poveli u 13. minutu golom Ronaldinja, a Brazilac je 15 minuta kasnije imao odličnu šansu da duplira prednost, ali je golman Sevilje Palop odbranio njegov šut sa bele tačke.

Sevilja je pobedom nad Barselonom (2:1), u derbiju 25. kola Primere, preuzela vodeću poziciju na tabeli. Katalonci su poveli u 13. minutu golom Ronaldinja, a Brazilac je 15 minuta kasnije imao odličnu šansu da duplira prednost, ali je golman Sevilje Palop odbranio njegov šut sa bele tačke.
Domaći su tom prilikom ostali bez Aitora Osija, koji je isključen jer je skrivio penal. Sa igračem manje Sevilja je uspela da izjednači u finišu prvog poluvremena, preko Kerčakova, dok je konačan rezultat u 60. minutu postavio Dani Alveš, koji je imao još nekoliko sjajnih prilika. Barselona je tokom drugog poluvremena ostala bez isključenih Žilija i Zambrote, a u redovima Sevilje blistao je naš reprezentativac Ivica Dragutinović.
Rezultati 25. kola: Valensija – Selta 1:0, Sevilja – Barselona 2:1. Sinoć: Atletik (B) – Himnastik, Deportivo – Betis, Espanjol – Viljareal, Majorka – Levante, Rasing – Osasuna, Saragosa – Sosijedad, Real – Hetafe, Rekreativo – Atletiko (M).
Golom Džona O’Šeja u prvim sekundama nadoknade vremena, Mančester junajted savladao je na „Enfild Roudu“ domaći Liverpul sa 1:0. Gosti su derbi meč 29. kola završili sa igračem manje, pošto je u 86. minutu Pol Skols dobio direktan crveni karton jer je pokušao da rukom udari Ćavija Alonsa.
Čelzi nije imao lak posao na gostovanju Portsmutu. Izabranici Žozea Murinja, koji je uveren da njegova ekipa još može da stigne „đavole“, pobedili su sa 2:0, golovima Drogbe u 33. i Kalua u 82. minutu. Međutim, do te pobede došli su teže nego što su očekivali, a u nekoliko navrata sjajni golman Peter Čeh spasao je Londonce gubitka bodova.
Rezultati 29. kola: Liverpul – Mančester J 1:0, Arsenal – Reding 2:1, Fulam – Aston Vila 1:1 , Mančester S – Vigan 0:1, Njukasl – Midlsbro 0:0, Šefild J – Everton 1:1, Votford – Čarlton 2:2, Portsmut – Čelzi 0:2, Bolton – Blekburn 1:2. Sinoć: Vest Hem – Totenhem.
Drugim uzastopnim porazom kod kuće vodeći Šalke dozvolio je svojim pratiocima da mu se približe na tabeli Bundes lige, zahvaljujući čemu je ovo prvenstvo ponovo postalo vrlo uzbudljivo. U uzbudljivom meču 24. kola Bundes lige Hamburger je pobedio na „Veltins Areni“ 2:0, golovima Van der Varta u 71. i Olića u 80. Za domaće je ipak nastupio Mladen Krstajić, koji je prošlog vikenda slomio rebro. Naš reprezentativac igrao je sa specijalnim povezom preko grudi.
Kiks Šalkea iskoristio je Verder koji je rutinski savladao Bohum sa 3:0, dok je u derbiju kola Herta na svom terenu izgubila od Bajerna sa 3:2 uz bledu i nervoznu partiju svog najboljeg strelca Marka Pantelića.
Rezultati 24. kola: Šalke – Hamburger 0:2, Arminija – Nirnberg 3:2, Bajer – Štutgart 3:1, Ajntraht – Hanover 2:0, Herta – Bajern 2:3, Verder – Bohum 3:0, Volfsburg – Borusija (M) 1:0. Sinoć: Alemanija – Majnc, Borusija (D) – Kotbus.
Nakon što je remijem protiv Udinezea u sredu prekinuo niz od 17 uzastopnih pobeda, Inter se u subotu vratio na stari put. „crno-plavi“ su u meču 27. kola, u gostima savladali Livorno sa 2:1. Roma je ponovo uspela da razočara, jer je u gostima igrala nerešeno 1:1 sa poslednjeplasiranom ekipom Serije A, Askolijem. Rimljani mogu da budu srećni zbog boda, jer su do njega došli tek u 85. minutu, golom Šveđanina Vilhelmsona.
Rezultati 27. kola: Askoli – Roma 1:1, Livorno – Inter 1:2, Milan – Kjevo 3:1, Kaljari – Atalanta 2:0, Katanija – Sijena 1:1, Fiorentina – Torino 5:1, Lacio – Sampdorija 1:0, Mesina – Palermo 2:0, Parma – Ređina 2:2, Udineze – Empoli 0:1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari