stari prvaci. U drugom derbiju kola snagu odmeravaju druga dva člana „velike četvorke“ Čelsi i Arsenal. Plavci su se na kratko ubacili u borbu za prvo mesto, međutim, izgleda da je za njih realnija opcija druga pozicija na tabeli, do koje će i doći ako slave protiv „tobdžija“.
PAROVI 31.

stari prvaci. U drugom derbiju kola snagu odmeravaju druga dva člana „velike četvorke“ Čelsi i Arsenal. Plavci su se na kratko ubacili u borbu za prvo mesto, međutim, izgleda da je za njih realnija opcija druga pozicija na tabeli, do koje će i doći ako slave protiv „tobdžija“.
PAROVI 31. KOLA: Totenhem – Portsmut, Aston Vila – Sanderlend, Blekburn – Vigan, Bolton – Mančester Siti, Midlsbro – Derbi, Njukasl – Fulam, Reding – Birmingem, Everton – Vest Hem (subota), Mančester Junajted – Liverpul, Čelsi – Arsenal (nedelja)
TABELA: Mančester Junajted 70, Arsenal 67, Čelsi 65, Liverpul 59, Everton 56…
Derbi meč 25. kola nemačke bundeslige igra se na Alijanc areni, gde na noge lideru Bajernu stiže trećeplasirani Bajer iz Leverkuzena. „Aspirini“ imaju čak i priliku da se domognu druge pozicije na tabeli, ako pobede bavarce, a Hamburg izgubi ili odigra neređeno sa Volfsburgom, mada je to više u domenu teorije. Stvar je u tome što kako prvenstvo ulazi u samu završnicu tako svi odjednom žele da pobeđuju, jure mesta u evro kupovima i izbegavaju zonu ispadanja. Tako i herta marka pantelića i Gojka Kačara želi u Evropu iduće sezone, pa će učiniti sve da u nedelju u Berlinu savlada Šalke Mladena Krstajića. Tošićev Verder gostuje Arminiji, dok Rukavinin Dortmund dočekuje Karlsrue.
PAROVI 25. KOLA: Štutgart – Hanza, Bajern – Bajer Leverkuzen, Dortmund – Karlsrue, Duizburg – Hanover, Nirnberg – Bohum, Volfsburg – Hamburg (subota), Arminija – Verder, Herta – Šalke (nedelja), u četvrtak su igrali: Ajntraht – Kotus 2:1.
TABELA: Bajern 50, Hamburg 45, Bajer Leverkuzen 44, Verder 43, Šalke 41…
Valensija je pre par večeri izbacila Barselonu iz Kupa Kralja pa Kataloncima ne ostaje ništa drugo do da svu snagu usmere na Primeru. U ovom kolu dočekuju Valjadolid i sve osim pobede bi za izabranike franka rajkarda bilo katastrofa, ako misle da i dalje ostanu u kakvoj-takvoj trci za trofejom. Za vodećim Realom zaostaju sedam bodova, međutim ukoliko „kraljevski“ klub trijumfuje upravo protiv Valansije, koju dočekuje na Bernabeuu, snovi o tituli će za Katalonce vrlo verovatno ostati baš to – snovi. Zanimljivo će biti i u Andaluziji, gde na nge sevilji stiže madridski Atletiko, a oba kluba žele mesto u LŠ naredne sezone, kome se potajno nada i Smiljanićev Espanjol, koji gostuje Mursiji, koja će se na kraju sezone verovatno oprostiti od elitnog društva.
PAROVI 29. KOLA: Bilbao – Hetafe, Barselona – Valjadolid, Sevilja – Atletiko Madrid, Levante – Viljareal, Osasuna – Betis, Santander – Rekreativo, Majorka – Deportivo, Real Madrid – Valensija, Mursija – Espanjol, Saragosa – Almerija (nedelja).
TABELA: Real Madrid 62, Barselona 55, Viljareal 53, Atletiko Madrid 47, Sevilja 45…
Prošlo kolo umnogome je praktično rešilo pitanje šampiona Serije A. Roma je izgubila u gradskom derbiju od Lacija i sada za vodećim Interom „kaska“ sedam bodova, pa su njene šanse za osvanje Skudeta više u domenu teorije. Doduše, neroazurima ove subote sledi težak meč sa Juventusom, ali ako iz njega izađu kao pobednici praktično će biti na korak od odbrane trofeja. Milan je prošlog vikenda poražen od Sampdorije, pa Anćelotijevi „starci“ moraju slaviti u Torinu, ako misle da i dalje ostanu u konkurenciji za mesto koje vodi u LŠ.
PAROVI 30. KOLA: Roma – Empoli, Atalanta – Katanija, Fiorentina – Lacio, Palermo – Đenova, Ređina – Napoli, Sampdorija – Kaljari, Sjena – Parma, Torino – Milan, Udineze – Livorno, Inter – Juventus (subota).
TABELA: Inter 68, Roma 61, Juventus 55, Fiorentina 50, Milan 46…
Šestostruki uzastopni prvak francuske Lion ove nedelje dočekuje PSŽ, koji se grčevito bori za opstanak u elitnom društvu. Jedan od klubova koji je simbol francuskog fudbala ove sezone je toliko loš i iako zvuči neverovatno, suva je istina da će mu biti jako teško da izbori ostanak u Šampionatu i naredne sezone. „Prinčevi“ imaju 32 boda, koliko i Sošo, koji je odmah ispod njih i u opasnoj zoni i moraće svojski da se potrude u ostatku prvenstva ne bi li sačuvali prvoligaški status. Sa druge strane, borba za treću poziciju je u samom jeku, Marsej baš igra sa Sošoom i ne zna se kome su bodovi neophodniji, dok trenutno treći na tabeli Nansi igra sa fenjerašem Mecom i samo su njemu poeni praktično zagarantovani.
PAROVI 30. KOLA: Nansi – Mec, Okser – Sent Etjen, Nica – Lorijan, Marsej – Sošo, Strazbur – Lil, Kaen – Monako, Tuluz – Le Man, Valensijan – Bordo (subota), Ren – Lans, Lion – PSŽ (nedelja).
TABELA: Lion 61, Bordo 55, Nansi 49, Marsej 46, Nica 43…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari