Evropski šampion uskoro u opremi reprezentacije Srbije 1EFE/SZILARD KOSZTICSAK

Azamat Arturovič Tuskajev, ruski rvač koji je bio prvak Evrope i vicešampion sveta uskoro bi trebalo da obuče opremu reprezentacije Srbije.

Zanimljivu informaciju prvo su objavili ruski mediji, a potom je nešto slično potvrdio i Stefan Mićić, najbolji srpski rvač u 2023. godini.

Svetski šampion iz Beograda prošle godine, Mićić bi mogao da dobije reprezentativnog kolegu koji rve u istoj kategoriji do 57 kilograma.

Mićić je već objavio da namerava da se posle Olimpijskih igara u Parizu oproba u višim kategorijama, što bi mogao da uradi i Tuskajev, s obzirom na to da je u 30. godini već borac u poznom periodu za kategoriju do 57 kilograma.

Tuskajev je po etničkoj pripadnosti Oset, ali je kao ruski rvač bio srebrni na Svetskom prvenstvu u Los Anđelesu 2016. godine, dok je četiri godine kasnije postao evropski prvak u Rimu.

Tuskajev neće biti prvi primer naturalizovanog rvača u reprezentaciji Srbije, naprotiv

Najuspešniji je bio Gruzin Zurabi Datunašvili, osvajač bronze na Olimpijskim igrama u Tokiju. Sa uspehom su pod srpskom zastavom nastupali i Gruzin Mihail Kadžaja, Iranac Ali Arsalan, Rus Georgij Tibilov…

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari