F1: Rutinska pobeda Fetela u Bahreinu 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XCEMAJ

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel trijumfovao je i na drugoj trci sezone. Ovoga puta bio je najbolji u Bahreinu i tako upotpunio savršeni početak sezone, pošto je pre dve nedelje slavio i na Velikoj nagradi Australije.

Nemački vozač je do druge pobede ove sezone došao na rutinski način, pošto je vodio od početka do kraja trke.

Istu je obeležio težak incident kada je Kimi Raikonen krenuo iz boksa dok se jedan mehaničar još nalazio u blizini finčevog bolida, pa je nesrećni mladić odmah prevezen u bolnicu, a prema trenutnim informacijama zaradio je samo težu povredu noge.

Zbog toga, ali i ranog odustajanja oba pilota Red Bula gledali smo jednoličnu trku u kojoj su drugoplasirani Valteri Botas i trećeplasirani Luis Hamilton pokušavali da sustignu vozača Ferarija, i dok je to bio nedostižan cilj za Hamiltona koji je startovao sa devete pozicije i u uvodnim krugovima izgubio značajno vreme za vodećima, dotle je Finac u bolidu Mercedesa na samom kraju priredio potpuni spektakl.

Kako je imao novije pneumatike u odnosu na Fetela, „topio“ je prednost vodećeg u poslednjih deset krugova, a na kraju je najbolji vozač italijanske ekipe za pola sekunde bio brži i tako upisao 50. poen u šampionatu, što ga stavlja na prvo mesto u generalnom poretku, daleko ispred Luisa Hamiltona koji je skupio 33 boda.

Iza tandema Botas – Hamilton, četvrti je završio mladi Pjer Gasli u bolidu Toro Rosa, ispred Kevina Magnusena i Nika Hulkenberga, dok su sedmoplasirani i osmoplasirani bili piloti Meklarena Fernando Alonso i Štofel Vandorn.

Listu najboljih deset vozača na današnjoj trci kompletirali su Markus Erikson i Esteban Okon, a naredna trka u šapionatu vozi se već za nedelju dana u Kini, tačnije u Šangaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari