Faktor Trinkijeri doneo uspeh 1Foto: EPA-EFE/ Miguel Angel Polo

Bajern je sa sedam pobeda iz devet mečeva najprijatnije iznenađenje ovosezonske košarkaške Evrolige.

Bavarci su u devetom kolu iznenadili Efes, pobedivši ga u Turskoj sa 74:71.

– Ovu pobedu smo ostvarili samo zato što smo verovali da možemo. Verovali smo, verovali, verovali… – rekao je posle meča trener Bajerna Andrea Trinkijeri.

Nemački tim je do pobede došao posle preokreta u finišu, kada je napravio seriju 7:1.

– Efes je odigrao dobro treću četvrtinu, a mi smo se mučili u četvrtoj. Ipak, čim su oni malo pali, uspeli smo da iskoristimo priliku i dođemo do velike pobede – naveo je doskorašnji trener Partizana.

Italijan je istakao i da ni u jednom trenutku nije sumnjao da će njegov ne samo sustići već i rezultatski prestići favorizovani Efes.

– Jesam, verovao sam sve vreme u preokret jer znam kakvi su moji igrači. Moj posao je da nađem petoricu koji najbolje funkcionišu u datom trenutku. Imamo pravi tim, u svakoj utakmici istakne se drugi igrač. Zato smo uspeli da se vratimo – zaključio je Trinkijeri.

Nemački mediji navode da je „faktor Trinkijeri presudan za rezultate ekipe ove godine“.

Stručnjak koji je Bavarce preuzeo posle uspešne epizode na klupi beogradskih crno-belih, nažalost prekinute zbog korona virusa, napravio je ekipu bez velikog budžeta.

U skladu sa tim Bajern nema takozvana velika imena, ali je zato uigran, odnosno timski je, kako Bild navodi, „snažan kao stena“.

Za Trinkijerija se tvrdi da je „veliki motivator koji ume da iz ekipe izvuče maksimum“.

Za srpske navijače je naročito interesantno što je Vladimir Lučić ove sezone vidno počeo da pruža bolje igre pod njegovim vođstvom.

Italijan je i u nemačkom klubu ostao dosledan tome da veruje u mlade snage, pa je tako zanimljivo da mu je Saša Grent (18) ne samo redovan starter, već je postao i jedan od bitnijih šrafova u ekipi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari