Faraon Enfilda: Salah probio granice Liverpula iz 1922. i 1987. 1Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

U 12. kolu engleskog fudbalskog prvenstva Liverpul je dočekao Brentford.

„Redsi“ su u prvih pet ligaških utakmica kod kuće ove sezone postigli sve pobede, a korak ka šestoj su pustili pošto je egipatski as Mohamed Salah savladao gostujućeg golmana u 39. i 62. minutu.

Liverpulov najubojitiji igrač je na Enfildu bio strelac redom i protiv Bornmuta (3:1), Aston Vile (3:0), Vest Hema (3:1), u gradskom derbiju s Evertonom (2:0) i protiv Notingem Foresta (3:0).

Na meču s Brentfotdom je postao prvi ikada u klupskoj istoriji s golovima u prvih šest domaćih utakmica od početka sezone.

Na pet mečeva mrežu su tresli Hari Čembers 1922. i legendarni napadač kluba Džon Oldridž, koji je rođen u Liverpulu, ali se opredelio da igra za irsku reprezentaciju, jer je u Irskoj našao nit po babi. „Redsima“ je pristupio iz Oksforda u zimskom prelaznom roku 1987, a u sledećoj sezoni je bio strelac na prvih devet mečeva u prvenstvu, od kojih je pet bilo na Enfildu.

U Premijer ligi (od 1992) Salahovo dostignuće imaju i francuski as Tjeri Anri u Arsenalu 2004. i engleski napadači Alan Širer u Blekburnu i Les Ferdinand u Njukaslu, obojica 1995. Širer nije posustao na čak 13 prvih utakmica pred domaćom publikom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari