Faruk Hadžibegić drugi put selektor Bosne i Hercegovine 1EPA-EFE/SAVVIDES PRESS

Ovog puta je na klupu Zmajeva seo nakon razlaza Fudbalskog saveza BiH sa Ivailom Petevom.

Bugarski stručnjkak je dve godine vodio selekciju bivše jugoslovenske republike, ali mu nije produžen ugovor, pa je u njegovo „odelo“ uskočio“ Faruk Hadžibegić.

Nekadašnji reprezentativac „velike“ Jugoslavije odmah će prionuti na posao, jer valja izabrati igrače i taktiku za prolećni start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Konkretno, za duel sa sa Islandom, 23. marta u Zenici, posle čega slede mečevi sa ostalim rivalima iz J grupe – Portugalom, Lihtenštajnom, Slovačkom i Luksemburgom.

„Sa ponosom sam prihvatio ovaj poziv, jer sam uvek bio zainteresovan. Ali, mislio sam da ga nikada neću dobiti i da ću karijeru završiti u inostranstvu.

Želim biti deo velikog projekta i ostvariti cilj, tj. odvesti ekipu na EURO“, rekao je između ostalog novi (stari) strateg BiH na današnjoj promociji.

Ovo će 65-godišnjem stručnjaku biti drugi mandat na istoj klupi, pošto je na tom mestu bio i 1999. godine. Prvi je završio sa dve pobede, dva remija i tri poraza.

Hadžibegić je trenersku karijeru započeo u Sošou 1995. godine, a vodio je brojne timove u Francuskoj i Turskoj, uz selektorski angažman u Crnoj Gori.

Poslednji angažman imao je do avgusta, kada se rastao sa alžirskim Alžerom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari