Fed kup tim Srbije otputovao u Luksemburg na takmičenje 1Fed kup tim Srbije Foto: TSS

MTS Fed kup tim Srbije otputovao u Luksemburg na takmičenje I grupe Evro-afričke zone 2020, saopštio je Teniski savez Srbije.

U nedelji koja je pred nama MTS Fed kup selekcija Srbije učestvovaće u takmičenju I grupe Evro-afričke zone za 2020. godinu. 

Put Luksemburga iz Beograda danas su otputovale igračice: Aleksandra Krunić, Olga Danilović, Fatma Idrizović i selektor Tatjana Ječmenica Jevtić, dok će im se u Luksemburgu pridružiti najbolja teniserka Srbije Nina Stojanović. 

Fed kup tim Srbije otputovao u Luksemburg na takmičenje 2
Foto: TSS

Pored reprezentativki i selektorke put Luksemburga otišao je i ostatak stručnog štaba naše Fed kup selekcije: trener Nikola Ćirić, lekar Marija Lukač, fiziotarapeuti Dušan Čorilić i Aleksandar Bulatović, španer Filip Jovanović i tim menadžer Tihomir Babić.

Prvo kolo I grupe Evro-afričke zone Fed kupa za 2020. biće odigrano od 05. do 08. februara, Srbija se nalazi u Grupi A u kojoj će joj protivnici biti timovi Švedske i domaćina Luksemburga. Ukoliko zabeleži pobede u mini plej ofu naš tim očekuje borba sa pobednikom Grupe B u kojoj se nalaze: Poljska, Turska, Slovenija. 

„Okupili smo se na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu i krećemo put Luksemburga. Ceo tim je tu izuzev Nine Stojanović koja je igrala turnir u Francuskoj i koja će nam se pridružiti u Luksemburgu. Atmosfera je veoma pozitivna što je najbitnije, devojke su uvek spremne da daju sve od sebe i verujem u njih, one su svoj kvalitet pokazale. U Luksemburgu nas očekuje najpre susret sa domaćinom, zatim sa timom Švedske,  imaju iskusne teniserke, ali dobili smo najbolje moguće protivinike u grupi koje smo mogli, mnogo bolje nego da su nam u grupi Poljska, Slovenija, Turska. Svaki protivnik je težak i neće biti lako, nikoga ne potcenjujemo, svaki meč mora da se odradi maksimalno. Znam da će se boriti i dati sve od sebe kao i uvek do sada i da će ovaj put biti uspešne, uz onaj faktor sportske sreće koji će verujem ovaj put biti na našoj strani“,  rekla je selektorka MTS Fed kup selekcije Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari