Federer izjavio da ne zna puno o „životnim vrednostima“ Novaka Đokovića: Ko je on ako izuzmemo tenis? Znam da mnogo vodi računa o svojoj porodici 1Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Nekadašnji najbolji teniser sveta Rodžer Federer izjavio je za britanski Telegraf da ne zna puno o privatnom životu Novaka Đokovića, odnosno, kakva je ličnost srpski teniser van terena.

Takođe, Švajcarac je dodao da nije ukazao poštovanje koje je Đoković zasluživao na početku karijere i prisetio se njihovog prvog meča, 2006. godine u Monaku.

– Igrao sam sa njim u Monaku prvi put i kada sam izašao sa terena pomislio sam: ‘Da, okej je‘. Iako se oko njega već dizala galama, nisam bio u potpunosti ubeđen. Mislim da mu nisam ukazao poštovanje koje zaslužuje zbog tehničkih mana. Mislio sam da Novak ima ekstremno čvrst stisak u forhendu, dok njegov bekhend nije bio fluidan kao danas. Potom je ispravio te stvari i postao neverovatno čudovište od igrača kakvo je danas – rekao je Federer.

https://www.danas.rs/sport/siner-ocekujem-da-djokovic-igra-na-vimbldonu/

On smatra da teniska javnost nije prihvatila Đokovića zato što je u trenutku kada se srpski teniser pojavio bila podeljena na one koji podržavaju Federera i navijače Rafe Nadala.

– Pretpostavljam da je pokvario žurku navijača Rafe i Rodžera. Kada je on došao mnogo ljudi je pomislilo:“Gledaj, ne treba nam treći tip. Srećni smo sa Rodžerom i Rafom“. Federerovi navijači ga na početku nisu baš voleli. Onda je Novak istupio sa svojom snažnom ličnošću i neverovatnom željom da pobedi po svaku cenu.

Federer misli da su mediji pogrešno tumačili postupke srpskog tenisera.

– Mislim da je on pomalo loše shvaćen. Ako oduzmem njegovu igru, ko je on? Koje su njegove životne vrednosti? Znam da mnogo vodi računa o svojoj porodici – zaključio je Švajcarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari