Fenomenalni Trent Frejžer razbio Budućnost u Železniku 1foto:ABA liga

FMP je ove sezone i definitivno, barem na početku, najveći abaligaški hit. Ne samo što je protiv favorizovane Budućnosti ostvario i četvrti trijumf od početka takmičarske godine ( u pet kola), već je u Trentu Frejžeru dobio isitnskog lidera – 96:91.

Da nije bilo meča sa Crvenom zvezdom u hali „Aleksandar Nikolić“ moguće je da bi FMP bio u grupi neporaženih timova posle pet kola regionalnog takmičenja (4-1).

Predvođen fenomenalnim Trentom Frejžerom, savladao je i Budućnost, u veoma uzbudljivom meču, u kojem je vodio tri četvrtine utakmice.

Američki plejmejker postigao je 31 poen, imao je i osam asistencija, šutirajući za tri impresivnih 7/9. Iako je bio pod konstantnim pritiskom, neretko udvajan i usmeravan u desnu stranu, imao je svega jednu izgubljenu loptu.

Do rekordnog broja poena u ABA ligi, nekadašnji student Ilinoisa, došao je na impresivan način, neretko ostavljajući čuvare u čudu.

Pokazao je izvanredan set driblinga, kombinacije prednje i promene iza leđa; sposobnost da iz driblinga šutira sa velike distance preko ruku čuvara.

Pod njegovim vođstvom, FMP je od sredine druge četvrtine preuzeo vođstvo, uspešno iskontrolisavši utakmicu do samog kraja.

Jeste u poslednjem minutu viđena završnica koja je mogla da bude mirnija, ali je FMP nepromišljenim potezima vratio goste u igru, međutim, Podgoričani nisu imali snage ni znanja da naprave preokret.

Možda i vest meča bio je nastup Alfa Kabe u dresu Budućnosti, samo par dana nakon što se onesvestio u jednoj banci čekajući u redu da otvori račun.

U pobedničkom sastavu dvocifreni su bili i Nikola Janković (11p) koji je odlično sarađivao sa Frejžerom, naročito u centralnom „piku“, kao i Litvanac Paulius Valinskas (13p). FMP je za tri šutirao odličnih 50 odsto (11/22).

U poraženom sastavu Bel-Hejns je bio najistaknutiji sa 24 poena i šest asistencija, Rejnolds je dodao 15, Jagodić-Kuridža 17, a Eron Vajt 14 poena.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari